banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

Başbakan Erdoğan’a Türk Bayrağı Hediye Edilecek

Mersin ziyareti öncesi Bozyazılılar, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a takdim edilmek üzere sıra dışı sürpriz bir hediye hazırladılar.

20 Temmuz 2014 Pazar 14:35
Başbakan Erdoğan’a Türk Bayrağı Hediye Edilecek
 Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, “Muz Lifi Bozyazı’da Hayat Buluyor “ projesinin bilgilendirme toplantısında, "Sayın Başbakanımıza Sodes Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmaların ürünü olan Muz liflerinden imal edilen Türk Bayrağımızı ve sayın eşleri hanımefendiye ise yine muz liflerinden imal edilmiş bir çantayı Mersin Valiliğimiz kanalıyla hediye edeceğiz” dedi.
Bozyazı ilçesinde yaşayan Hafize Coşun’un çalışmaları ile ortaya çıkan muz gövdesinden elde edilen liflerin eğirilerek kilim ve heybe dokuma tekniği Mersin Valiliğince desteklenmeye değer bulundu ve SODES kapsamında projelendirildi. 2013 yılından itibaren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürütüldü. Seri üretim için Hindistan'dan 2 adet lif üretme makinesi getirildi. Türkiye’de bir ilk olarak muz lifi üretimine başlanıldı. Proje deneme üretiminde yaklaşık 25 çeşit hediyelik eşya üretildi
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV