banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Akdeniz’de çöpler yer altına iniyor

Doğaya ve çevreye duyarlı projelerine bir yenisini daha ekleyen Akdeniz Belediyesi, Mersin’de bir ilki daha gerçekleştiriyor. Pilot mahallelerde başlayan uygulama ile Akdeniz ilçe sınırlarındaki çöp toplama konteynırları, kurulan sistemle birlikte yer altına alınıyor. Projenin, önümüzdeki günlerde kent merkezine de yayılması hedefleniyor.

25 Şubat 2015 Çarşamba 21:13
Akdeniz’de çöpler yer altına iniyor
 
“Temiz çevre, sağlıklı Akdeniz” sloganıyla ilçe genelinde birçok inovatif projeye imza atan Akdeniz Belediyesi, atık yönetimi konusunda da yeni bir uygulama başlattı. Şevket Sümer, Hal ve Güneş Mahallelerinde başlayan pilot uygulamada, mevcut çöp konteynırlarının yerine atık toplama istasyonlarını yer altına alan bir sistem kuruldu. Toplam 1100 litre kapasiteli 6 konteynır ile başlatılan
 yeraltı atık toplama sistemi, sağlıklı bir yaşam alanı ve temiz çevre hedefleniyor. Sistem, modern bir şekilde yer altına alınan konteynırlar ile kötü çöp görüntüsünün ortadan kalkmasına ve çöpün burada depolanmasına olanak sağlıyor. Yer altındaki konteynırın hareketi, çöp toplama aracı üzerine yerleştirilen hidrolik sisteme bağlanmasıyla sağlanıyor. Sistemdeki pistonun yağ basıncıyla oluşan itme kuvveti ile birlikte makaslar yukarıya doğru hareket ediyor, konteynır platformu zemin seviyesine çıkıyor. Yer altındaki sistemin olası sızmalarına karşı sızdırmaya dayanıklı 135 milimetre kalınlığında beton bariyer bulunuyor.
 
“Modern şehircilik anlayışı”
 
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, pilot uygulaması başlatılan yer altı atık toplama sisteminin halk sağlığı ve çevre konusunda son derece önemli bir adım olduğunu dile getirdiler. Projenin, doğaya ve insana saygının, modern şehircilik anlayışının da gereği olduğunu vurgulayan Eş Başkanlar, “Sağlıklı bir yaşam ve temiz bir çevre, kentleşme sürecinde göz ardı edilmemesi gereken bir husustur. Bu konudaki duyarlılığımızı da her platformda dile getiriyoruz. Temizlik hizmetleri ve atık yönetimine ilişkin modernizasyon çalışmalarımız artarak sürecek. Şu anda Şevket Sümer, Hal ve Güneş Mahallelerini pilot bölgeler olarak seçtik. Sistemin verimli olması durumunda, ilçemizin tüm mahallelerine yer altı atık toplama istasyonları kuracağız. Böylece atıkların yarattığı kirlilik, koku ve bulaşıcı hastalık riskini asgari düzeye çekeceğiz. Evsel atıklardan kaynaklı sinek ve haşere üremesini de önlemiş olacağız. Aynı zamanda görsel kirliliği engelleyerek yaşam alanlarımızın daha güzel ve temiz hale gelmesini sağlayacağız” şeklinde konuştular.
ismail USTA

Anahtar Kelimeler: Akdeniz Belediyesiçöp

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV