banner68

banner101

banner108
03 Mayıs 2024 Cuma

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

MERSİNİN ACI GÜNÜ

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Mersin’de gözyaşları ve teröre lanet sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

04 Mart 2016 Cuma 17:00
MERSİNİN ACI GÜNÜ
 Mardin’in Dargeçit ilçesinde, teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Mersin’de gözyaşları ve teröre lanet sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin babası Cafer Şahin, oğlunun tabutunu öperek fotoğrafını okşarken, şehidini uğurlarken de asker selamı verdi. Mersin, son 1,5 ayda 5’inci şehidini toprağa verdi.

Mersin son üç haftadır üst üste her Cuma bir şehidini toprağa verirken, dün Dargeçit’te güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin de dün Mersin’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Muğdat Camii’nde düzenlenen törende, Şehit Üsteğmen Şahin’in Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında camiye taşınırken, binlerce Mersinli teröre lanet sloganları attı, vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, milletvekilleri, şehidin babası Cafer, annesi Gülay, eşi Saliha ve ağabeyi Halil Şahin, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehit babası Cafer Şahin, tören boyunca gözünü oğlunun fotoğrafından ayırmazken, cuma namazı çıkışında da oğlunun tabutunu öptü. Bir askerin taşıdığı oğlunun fotoğrafını okşayan baba Şahin’in acısı yürekleri dağladı. 31 yaşındaki Şehit Üsteğmen Emrah Şahin’in bir yıllık eşi Saliha Şahin ise tören boyunca gözünü bir an olsun tabuttan ayırmadı.

Cuma namazının ardından şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Ali Melek kıldırdı. Namaz öncesinde kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Melek, son 3 haftadır cuma namazı sonrası bir şehit uğurladıklarını belirterek, “Artık bu son olsun. Elbette bir gün bu terörün sonu gelecek. Allah, vatanımızın, milletimizin birliğini, bütünlüğünü bozmasın” dedi.

Cenaze namazının ardından yine askerlerin omuzlarında top arabasına taşınan şehidin cenazesinin ardından, ailesi ve protokol üyeleri bir süre yürüdü. Yürüyüş sırasında da törene katılan vatandaşlar gözyaşları içinde ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak terörü lanetledi. Daha sonra cenaze aracına konan Şehit Üsteğmen Emrah Şahin’i, babası asker selamıyla uğurladı.

Şehidin cenazesi, camideki törenin ardından Mersin Şehir Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: şehitMardinDARGEÇİT

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV