banner68

banner101

18 Mayıs 2024 Cumartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Memiş ”Bakliyatın ana vatanıyız”

BAŞHAN Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Memiş kutlanmakta olan Bakliyat Yılının Türkiye’ye yarayacağını söyledi. Memiş “Bakliyat üretimi ülkemizde her yıl giderek artmaktadır. Türkiye'de 2016 Bakliyat Yılı için üreticiler, sanayiciler ve ihracatçılar birlikte ortak hedefler doğrultusunda hareket etmelidir ”dedi.

04 Şubat 2016 Perşembe 15:07
Memiş ”Bakliyatın ana vatanıyız”
 BAŞHAN Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Memiş kutlanmakta olan Bakliyat Yılının Türkiye’ye yarayacağını söyledi. Memiş “Bakliyat üretimi ülkemizde her yıl giderek artmaktadır. Türkiye'de 2016 Bakliyat Yılı için üreticiler, sanayiciler ve ihracatçılar birlikte ortak hedefler doğrultusunda hareket etmelidir ”dedi. Bakliyat Dünyasında Türkiye’nin yerinin büyük önem taşıdığını belirten Hüsamettin Memiş “Bakliyat üretiminde Türkiye Dünya’da en büyük üretim pazarına sahiptir. Yapılan tüm çalışmalar Türk Bakliyatını Dünyanın bütün pazarlarına ulaştırmaktır”.

TÜRKİYE BAKLİYATIN ANAVATANIDIR

Türkiye’nin nohut ve mercimek üretiminde “Anavatan” olduğunu da vurgulayan BAŞHAN Bakliyat yönetim kurulu başkanı Hüsamettin Memiş”  Bilindiği üzere Türkiye, nohut ve mercimeğin en eski ana vatanı ve gen merkezlerinden birisi olarak kabul edilmekte. Dünya kırmızı mercimek ve nohut üretiminde ilk 5 ülke arasındayız. Kuru bakla üretiminin her yıl arttığı ülkemizde '2016 Bakliyat Yılı' için üreticilerimizin, sanayicilerimizin ve ihracatçılarımızın birlikte ortak hedefler doğrultusunda hareket etmesi gerekiyor. Ülkemizin böylesi önemli bir organizasyonda sürecin dışında kalması Kanada, Hindistan, Pakistan ve Amerika gibi bakliyatta söz sahibi diğer ülkelerin yararına olacaktır “dedi.

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV