banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Çanakkale'de tekne faciası: 14 ölü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında kaçak olarak Yunanistan'a geçmek isteyen sığınmacıları taşıyan tekne battı, ilk belirlemelere göre 7'si çocuk 14 kişi yaşamını yitirdi.

11 Kasım 2015 Çarşamba 10:41
Çanakkale'de tekne faciası: 14 ölü
 Olay bu sabaha karşı meydana geldi. Ayvacık İlçesi'ne bağlı Babakale ve Şirince köyleriarasındaki bölgeden gece denize açılan kaçakları taşıyan ahşap tekne, iddiaya göre aşırı yük ve fırtına nedeniyle alabora oldu. Kaçaklar gece karanlığında kendilerini bir anda Ege'nin sularında buldu.
Olayın duyulması üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Boğulmak üzere olan 27 kişi kurtarılırken, denizden 7'si çocuk 14 kişinin cesedi  toplandı.

ÇANAKKALE VALİSİ: TEKNE SU ALMAYA BAŞLAMIŞ ONA RAĞMEN YOLLARINA DEVAM ETMİŞLER

Olayın büyük ihtimalle teknenin kayalıklara çarpmasından kaynaklandığını belirten Çanakkale Valisi Hamza Erkal, "Tekne yara almış, su almaya başlamış ama ona rağmen yollarına devam etmişler. Daha fazla su alınca geri dönmek istemişler fakat kıyıya varamadan batmış. Ölen ve kurtarılanların uyrukları hakkında şu anda bilgi yok. 14 kişi boğularak can vermiş, 27 kişi kurtarıldı" diye konuştu.

Olayın meydana geldiği bölgede arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Erkal, başka kişilerin bulunması ihtimaline karşı bölgede sahil güvenlik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalara balıkçıların da destek verdiğini anlattı.

Teknede 41 kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini dile getiren Erkal, boğulanların çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV