banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Bulgur Altın Yılını Yaşıyor

Mersin'in dünyaya açılan markası olan Arbella Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, bulgurun ihracat kalemlerinde gözle görülür bir artış sağladığını belirterek, geçen yıla göre bulgur ihracatının yüzde 5 arttığını söyledi.

06 Ekim 2015 Salı 14:29
Bulgur Altın Yılını Yaşıyor

Türkiye’nin neredeyse ‘Milli Yiyeceği’ olan bulgurda ihracat artışı yaşanıyor. Geçen yıla göre bulgur ihracatında yüzde 5 artış sağlanırken , sofraların vazgeçilmezi bulgurun son dönemlerde hem ülke genelinde hem de dünya çapında yeniden aranan ürün haline geldiği belirtiliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, bulgurun pirince göre daha ucuz ve daha sağlıklı olmasından dolayı tercih noktasında bir adım öne çıktığını belirterek, “Yapılan tanıtım çalışmalarının da büyük katkısıyla bulgur artık istenen seviyede ilgi görmeye başladı. Türkiye'deki artık dünyaya da yansıyor" dedi.

 

ARTIŞIN SÜRECEĞİ BEKLENİYOR

Bulgur ihracatının geçen yıl 213 bin ton olduğunu ve bu yıl yüzde 5 artış sağlandığnı da belirten Arslan, "Geçen yılın 8 aylık döneminde yaklaşık 142 bin ton ihracat gerçekleşti. Bu yılın aynı döneminde de dünyadaki tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 5'lik artış yakalanarak 150 bin tona ulaşıldı. Bu ihracattan da yaklaşık 87 milyon dolarlık gelir elde ettik ama biz asıl artışı, yılın geri kalan aylarında bekliyoruz çünkü yılın son aylarında bulgur ihracatı daha da artar ve özellikle eylül ayında bulgur ihracatı fazla olur. Yıl sonu geldiğinde artışın daha da ivme kazanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

PİRİNCİN TAHTINI SALLIYOR

Bulgurdaki hem ihracat hem de iç piyasadaki tüketiminin artmasından kaynaklı olarak yıllardır daha fazla talep gören pirincin tahtının sallandığını da belirten Arslan, "Son yıllarda bulgurun hem üretimi, hem tanıtımı hem de pazarlamasında büyük mesafeler alındı. Uluslararası piyasada da bulgurun önü çok açık. Bulgur, iyi bir tanıtım ve pazarlamayla pirince alternatif olacak ve tahtını sallayacaktır. Bütün dünya bulguru tanımadığı için pirinç tüketiyor. Biz Bulgurun hem ekonomik hem de sağlıklı olduğunu iyi anlatabilirsek amaca ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV