banner68

banner101

18 Mayıs 2024 Cumartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Akdeniz'de Kadın Meclisi Kuruldu

Kadına yönelik çalışmaları güçlendirmeyi ve bu çalışmaların planla-programlı bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan Akdeniz Belediyesi’nde, kadın yönetici ve çalışanlarından oluşan Kadın Meclisinin kuruluş toplantısı yapıldı. Yakın zamanda Kadın Politikaları Müdürlüğünü de kuran Akdeniz Belediyesi, müdürlüğün çalışmalarının yanı sıra Kadın Meclisi ile de hayatı kadınlar lehine değiştirmeyi hedefliyor.

09 Ekim 2015 Cuma 11:18
Akdeniz'de Kadın Meclisi Kuruldu

 Belediye kadın yönetici ve personelinin yer aldığı “Akdeniz Belediyesi Kadın Meclisi” kuruluş toplantısını gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya belediye personelinin yanı sıra Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Meclis üyeleri Canan Yüce ve Ayşe Aydoğan da katıldı. Açılışın ardından toplantı divanına Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Ayşe Aydoğan, Kadın Politikaları Müdürü Aynur Şahin ve Zabıta Müdürlüğü Personeli Dürdane Dölek üye olarak seçildi. Meclisin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgi veren Kadın Politikaları Müdürü Aynur Şahin, kadınların bin yıllardır toplumsal yaşamın her alanında eşitsiz bir konumda, temel insan haklarından ve özgürlüklerden yoksun yaşadıklarını ifade etti. Tarihsel süreç içerisinde verilen kadın hakları ve özgürlükler mücadelesi sayesinde kimi başarılar elde edilmiş olsa da bunların yeterli olmadığına işaret eden Aynur Şahin, “Biz de belediye olarak, kadın mücadele tarihinin mirasından devraldıklarımıza yeni kazanımlar eklemek amacıyla kadının eşitlik, özgürlük, barış ve adalet mücadelesini büyütmeyi kendimize ödev saymaktayız. Kadınların ayrımcılığa uğradığı alanlardan biri de Belediye çalışma ve hizmet alanıdır. Bu sebeple Kamusal bir hizmet olan Belediyecilik çoğu kez kadın körü bir hizmet sunmuş ve kadınlar, temel bir hak olan kamu hizmetinden yeterince yararlanamamıştır. Kamusal alandan dışlanmış ve eve hapsedilmiş olan kadınlar, dışlandıkları pek çok alanda yer alabilmek amacıyla kota mücadelesi vermiş ve istenilen düzeyde olmasa da kimi kazanımlar elde edilmiştir. Ancak kadınlar olarak bizler artık kota ile temsil edilmek istemiyoruz. Bu sebeple yaşamın her alanında eş temsiliyeti hedeflemekteyiz. Madem toplumun yarısını biz kadınlar oluşturuyoruz, yaşamın her anı ve her alanı içinde eş düzeyde yer almak, söz söylemek, irade olmak ve hayatı kadınlar lehine değiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Belediyenin kadınlara yönelik yapacağı çalışmaları güçlendirmek ve planlı programlı yürümesini sağlayabilmek için Kadın Politikaları Müdürlüğü kurulduğunu da hatırlatan Şahin, “Müdürlüğümüz bünyesinde ayrıca Ekonomi, Şiddet ve Eğitim şeflikleri oluşturularak, kadın çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu değiştirici gücü açığa çıkarmak ve doğrudan demokrasiyi hayata geçirmenin bir yansıması olarak, belediyemizde çalışan tüm kadın arkadaşların doğal üyesi olacağı Kadın Meclisinin kuruluşunu ve ilanını da burada sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Kadın Meclisi periyodik toplantı ve çalışmalarını yürüterek, belediyemizin yapacağı tüm çalışmalara kadının aklı, duygusu ve elinin değmesini sağlayarak, yapılan tüm çalışmaları denetleyerek kadına duyarlı belediyecilik anlayışının açığa çıkmasını sağlayacağını düşünüyoruz. Başından itibaren bu perspektiften yola çıkan belediyemiz, 2016 yılı için müdürlüğümüze 1 milyon 970 bin TL bütçe ayırarak tüm çalışmalarını kadına, kadının ihtiyaç ve taleplerine duyarlı bir şekilde yürüttüğünü göstermiştir.  Aynı zamanda belediyemiz işe alımlarda kadın çalışan sayımızı arttırarak erkeklerle eş sayıya ulaşıncaya kadar önceliği kadınlara vererek alım yapmaya özen göstermektedir. Yine belediyemiz Kadın Emeği Pazarları ve kreş çalışması da kısa sürede hayata geçirilecektir” dedi. Erkeklerle birlikte yaşadıkları bu toplumda yapılacak hiç bir planlamada kadını gözetmeyen bir yaklaşımı benimsemediklerini de sözlerine ekleyen Şahin, yapacakları çalışmalarda kadın renginin tüm kente yansıması ve yayılmasını, Akdeniz’i bir kadın kenti yapmayı hedeflediklerini de belirtti.
Konuşmanın ardından Kadın Meclisi üyeleri meclisin çalışma yöntemine ilişkin görüşlerini dile getirdiler. Buna göre Akdeniz Belediyesi’nin 229 kadın personeli meclisin doğal üyesi olacak. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, kadın Eş Başkan Yardımcıları ve kadın Belediye Meclis Üyelerinden birer temsilci, Belediye Kadın Politikaları Müdürü ve 15 kadın çalışandan oluşan toplam 19 kişilik bir koordinasyon kurulu seçilecek. Toplantılar 30 günde bir gerçekleştirilecek ve kadınların iş ve sosyal yaşamda daha aktif bir rol üstlenmeleri için çalışmalar yapılacak.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: KadınAkdenizdeMeclisi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV