banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

PETROL FİYATLARI NEREYE?

Parasal genişleme programının en büyük destekçilerinden olan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, istihdam piyasasında iyi bir ilerleme katedildiğini ve Eylül ayında merkez bankasının tahvil alımlarını azaltabilecek ortamın oluştuğuna işaret ettiğini belirtti. Evans, Fed'in Ocak 2013'ten başlayarak,

13 Ağustos 2013 Salı 19:11
PETROL FİYATLARI NEREYE?
 2014 yılının ortalarında şu andaki parasal genişlemeyi sonlandırdığında büyük olasılıkla en az 1.2 trilyon dolarlık tahvil alımı yapmış olacağını söyledi. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in tahvil alım programını azaltma kararını bu yıl içerisinde Eylül, Ekim, ya da Aralık ayındaki üç toplantısından birinde alabileceğini söyledi.Lockhart, Temmuz ayı istihdam verilerinden hayal kırıklığına uğramadığını ve önümüzdeki birkaç haftada ekonominin daha hızlı büyüyüp büyümeyeceğini gösterecek olan verileri yakından takip edeceğini ifade etti.  Lockhart, bu aralıktaki istihdam artışı ve daha hızlı büyümenin Fed'in orta vadede varlık alımlarını sonlandırabilecek elverişli ortamı sağlayacağı yorumunu yaptı.

ABD'de ticaret açığı Haziran ayında beklenenden daha çok daralarak Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyeye gerilerken, ham petrol ithalatının düşmesi ve ABD şirketlerinin daha fazla ihracat yapması bu veride etkili oldu. Ticaret açığı yüzde 22.4 gerileyerek Mayıs ayının 44.1 milyar dolarlık rakamından 34.2 milyar dolara geriledi.

Almanya'da fabrika siparişleri Haziran ayında, yatırım mallarına yönelik talebin öncülüğünde, son sekiz ayın en hızlı artışını gerçekleştirdi. Bu veri, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin, Euro Bölgesi ekonomisinde görülen çok hafif kıpırdanmadan yararlanmakta olduğuna ilişkin işaretlere katkıda bulundu.Mevsimsel dalgalanmalardan ve enflasyondan arındırılmış rakamlarla fabrika siparişleri, Haziran ayında, yüzde 0.5 düşüş gösterdiği Mayıs ayına göre yüzde 3.8 arttı.

İngiltere'de sanayi üretimi Haziran ayında imalat sektöründeki artıştan da destek bularak ekonomistlerin tahminlerinden daha çok büyüyerek toparlanmanın güçlendiği sinyalini verdi. Sanayi üretimi üst üste 3 ay düşmesinin ardından yüzde 1.1 ilerledi.

Birinci çeyrekte yüzde 0.6 gerileyen İtalyan ekonomisi ikinci çeyrekte ise yüzde 0.2 daraldı.

Uluslararası Para Fonu, bütçe açığını kapatmak için yoğun çaba gösteren Fransayı uyardı.Yapılan açıklamada ayrıca Fransada bu yıl üretimin hafifçe gerilemesinin ve 2014te ılımlı bir büyüme göstermesinin beklendiği dile getirildi.Japonyaya yönelik hazırladığı değerlendirme raporunda ise, Japonyanın kendini idame ettiren büyümeye ulaşması ve deflasyon probleminin ortadan kaldırılmasında önemli bir rolü olan yeni parasal çerçevenin, geniş kapsamlı yapısal reformları desteklemesi gerektiği vurgulanırken, Mali riskleri içeren ve politika belirsizliklerini azaltıcı yöndeki, güvenilir orta vadeli mali planların acilen kabul edilmesi gerekiyor. Kamu borcunun Gayrisafi Milli Hasıla (GSYH) içindeki payının azaltılmasında, gelecek on yıl içinde önemli bir düzeltme ihtiyacı var denildi.

Rusya ekonomisi durgunluk sinyalleri vermeye başladı.Rusyada hizmet sektörü temmuz ayında 2010 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.HSBC verilerine göre, Rusyada hizmet sektöründe Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) temmuz ayında 48.7 seviyesine indi. Bu oran bir önceki ay 48.8 düzeyindeydi.Mayıs ayında gösterge ise 51.4 puan seviyesindeydi.

Batı Teksas petrolü

Yeni güne 105.35den başlayan petrolde 104.75 ve 104.3 destek noktalar olurken perşembe ve cuma günü için bu destekler 103.4a kadar uzanmaktadır.

Perşembe günü Çin'den gelecek rakamlar ve çarşama günü içinde açıklanacak petrol stokları bizleri destek seviyelere çekebilir.Fakat bu kalıcı bir geri çekilme olmayacaktır.Bu nedenle yatırımcılar işlem vadesine göre riske girmelidir.Çarşama gününü de satış ağırlıklı geçirebilir.Fakat 104.47den başlayarak 111 hedefli yatırım yapmak üzere strateji geliştirilmelidir.111 hedefli bir alım pozisyonunda 104.75 ve 104.3a alım emri yazılarak 101.5 stop kullanarak işleme girmek üzere beklenilebilir.

Brent petrol

 Brent çarşamba günü gelecek petrol stokları rakamları ile 107.3 ve 106.85 desteğine geri çekilebilir.Perşembe günü Çin'den gelecek rakamlar ve ABD'den gelecek istihdam rakamları brenti yukarı çekebilir.Bu nedenle yatırımcılar işlem vadelerine göre pozisyon ayarlaması yapmalıdır.

106.3a geriler ise brent için büyük bir alım fırsatını tekrar yakalamış oluruz. Herkese iyi bayramlar.

Not:Petrol piyasasına 5 gün 24 saat boyunca online yatırım yaparak, hem yükselişlerden hem de düşüşlerden para kazanabilirsiniz. Bunun için en yakın bir aracı kurumdan hesap açabilir ya da daha detaylı bilgi için bize mail gönderebilirsiniz.

mersin@dovizdergisi.com

 


    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV