banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Operasyon sonrası kritik adım

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'yi sarsan operasyon sonrasında 300 ülkeyle telekonferans yöntemiyle görüştüklerini açıkladı.

05 Ocak 2014 Pazar 19:28
Operasyon sonrası kritik adım
 MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerden 300'e yakın yatırımcıyla telekonferans sistemiyle ülkedeki ekonomik durumu anlattığını ifade ederek, "Sağlıklı ekonomi politikalarının devam ettiğini yatırımcılara söyledim. Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye'ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye'ye olan güveni gösteriyor" dedi.

"SEÇİM YILINDA DAHİ MALİ DİSİPLİN KORUNACAK"

Seçim bölgesi Batman'da ziyaretlerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın mensuplarının Türkiye'nin son günlerdeki ekonomik durumu ile ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, geçen Perşembe günü Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerden 300'e yakın yatırımcıyla telekonferans sistemiyle ülkedeki ekonomik durumu anlattığını söyledi. Sağlıklı ekonomi politikalarının devam ettiğini yatırımcılara söylediğini ifade eden Maliye Bakanı Mehnmet Şimşek, "Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye'ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye'ye olan güveni gösteriyor. Yine de işin bütçe ayağını güçlü tutmaya devam ediyoruz. Mali disiplin ayağı çok önemli. Önümüzdeki ayda iyi sonuç elde edeceğiz. Seçim yılında dahi mali disiplin korunacak" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçede kaygıya gerek olmadığını, Performans ve uygulamaları ile bunu ortaya koyduklarını da ifade ederek, "Türkiye'nin makro ekonomik temelleri sağlamdır. Kamu maliyesinde de oldukça güçlüyüz. Bankacılık sektörü ve hane halkı bilançosu sağlıklıdır. Tüketici kredilerinin çoğu sabit. Hareketlilik tüketicinin bilançosuna çok da yansımıyor. Onları bu tür şoklara karşı korunaklı hale getirdik. Özel sektörün borcuna ilişkin kaygılar var ama özel sektörün de varlıkları var. Türkiye'nin ekonomi temelleri sağlamdır"diye konuştu.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV