banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Dzhunusov Çakacak’a Ziyaret

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbragim Dzhunusov, beraberinde Müsteşar Meder Abakirov, Kırgızistan Mersin Fahri Konsolosu Mahmut Arslan ile birlikte Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

12 Kasım 2015 Perşembe 17:47
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Dzhunusov Çakacak’a Ziyaret
      Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Dzhunusov tarafından Valilik Şeref Defteri’nin imzalamasının ardından makama geçildi.
     Bir dizi iş görüşmesi yapmak üzere Mersin’de bulunduğunu belirten Büyükelçi Dzhunusov, Büyükelçilik görevine getirilmeden önce başbakan yardımcılığı, milletvekilliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini yaptığını, bu nedenle de Mersin’in ne derece önemli sanayi, ticaret ve turizm kenti olduğunu bildiklerini ifade etti.
Vali Çakacak; “ Kardeş Ülke Kırgızistan İle Köklü İlişkilerimiz Var. ”
    Türkiye ile Kırgızistan arasında  köklü bir geçmişe dayanan kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak ise; “ Kardeş ülke Kırgızistan’ın Büyükelçisi’ni ilimizde görmekten ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu gün Kırgızistan’da faaliyet gösteren, aralarında Kırgızistan Fahri Konsolosu Mahmut Arslan’ın da bulunduğu 300’ün üzerinde firma vardır.  Bu tür ziyaretler, ülkelerin başta ekonomik, kültürel ve siyasi olmak üzere her konuda gerçekleştirilen ilişkilerin daha da ileriye gitmesine katkı sağlar. Bu ziyaretin de, iki ülke arasında var olan köklü ilişkilerin daha da geliştirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.     
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV