banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

İŞADAMLARI 2015’TEN UMDUĞUNU BULAMADI

BVS İthalat ve İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu, 2015’in işadamlarının beklentilerini karşılamadığını belirterek, Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrarın yeniden hayat bulması gerektiğini söyledi.

11 Eylül 2015 Cuma 14:30
İŞADAMLARI 2015’TEN UMDUĞUNU BULAMADI
Serbest Bölgede faaliyet gösteren BVS İthalat ve İhracat Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu, Kurda yaşanan hareketlilik ve genel piyasa hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıççıoğlu, Reel sektörün döviz cinsi yükümlülüklerinin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

 

ORTADOĞUDA YAŞANANLAR ÜLKEYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Komşu ülkelerdeki iç savaş ve dünyadaki ekonomik krizlerin Türkiye ekonomisine etkilerinin oldukça artmış durumda olduğunu söyleyen Kılıççıoğlu, “Rusya daki ekonomik kriz ve Euro-Dolar paritesinin gelmiş olduğu 1.13 seviyesi İhracatı düşüren önemli unsurlar olurken büyümedeki yavaşlamanın şirketlerin nakit üretmesini zorlaştırdığını, zaten kur baskısı altında kalan firmalarda durumun daha da ağırlaşmasına neden olmuştur. 2014 yılının piyasa geneli için zaten zor bir yıldı. Atlatılan 2 seçim ve kur seviyesindeki aşırı dalgalanmadan dolayı mali açıdan şirketleri zor durumda bıraktı” dedi.

 

2015’TEN UMDUĞUMUZU BULAMADIK

2015 yılına istikrarın sağlanacağı umuduyla tedirgin bir bekleyişe giren işadamlarının 2015’ten umduğunu bulamadığını ve istikrarın biran önce sağlanması gerektiğini de belirten Kılıççıoğlu, ekonomik tedbirlerin alınarak hayata geçirilmesi ile 2016 yılını daha stabil geçirmeyi umut ettiklerini belirtti.

 

TÜRKİYE SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRARA YENİDEN KAVUŞMALI

Bu tedbirler çerçevesinde yılın başında Eximbank’ın KOBİ'ler için sevk öncesi İhracat Kredilerinde vadeyi 720 güne kadar çıkarmasını olumlu bulduğunu belirten Kılıççıoğlu, “İlave olarak vadelerin 3-5 yıla kadar uzatılması söz konusu olursa ihracatçı sanayici firmalar bu sıkıntılı dönemden daha az zayiatla çıkacaktır” dedi. Kılıççıoğlu son olarak, Türkiye’deki büyümenin yeniden inşa edilmesinin ekonomik yapısal reformlara ihtiyaç duyduğunu da söyleyerek, Türkiye’nin biran önce siyasi ve ekonomik istikrara kavuşması gerektiğinin altını çizdi.

 

OYUNA GELMEYELİM

Son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberleri ile ilgili de sağduyu çağrısında bulunan Kılıççıoğlu, “Ülkemizdeki birlik ve beraberliği yok etmek isteyen karanlık güçlerin oyununa gelmeyelim. Ortadoğu’da yaratılan kaos ortamı ve iç savaşları bu kez ülkemizde yaratmak istiyorlar. Bunu hep beraber görmek lazım. Resmin tamamına bakarak, Türk, Kürt, Alevi, Sunni, Din, Dil ve Irk ayrımı yapmadan hep birlikte tek bir yumruk olarak, bu kirli oyuna cevap verelim. Gün birlik olma günü, gün beraber olma günüdür. Ben hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

ismail USTA

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV