banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Handan Hatun Şahin “Mersin birincisiyiz“

Mobilya denilince akla ilk olarak Ankara ve Kayseri gelir. Ancak Mersin’de bir mobilya sektörü Ankara ve Kayserinin bu alandaki saltanatını yıkacakmış gibi görünüyor. Mersin ARNO Mobilya’nın sahibi Handan Hatun Şahin’le yaptığımız söyleyişi de, ARNO Mobilya’nın hedeflerini ve mobilya dünyasında marka olmanın zorluklarını konuştuk. ARNO Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Handan Hatun Şahin, hayallerinizdeki mobilyaları gerçeğe dönüştüren ARNO Mobilya’yı anlatırken hayli heyecanlıydı Gazetemiz sordu Başarılı üretici iş kadını HANDAN HATUN ŞAHİN cevapladı…

07 Mart 2015 Cumartesi 10:51
 Handan Hatun Şahin “Mersin birincisiyiz“
 Mersin ARNO Mobilya’nın sahibi Handan Hatun Şahin’le yaptığımız söyleyişi de, ARNO Mobilya’nın hedeflerini ve mobilya dünyasında marka olmanın zorluklarını konuştuk. ARNO Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Handan Hatun Şahin, hayallerinizdeki mobilyaları gerçeğe dönüştüren ARNO Mobilya’yı anlatırken hayli heyecanlıydı ntvsporhaber sordu Başarılı üretici iş kadını HANDAN HATUN ŞAHİN cevapladı…

 

ntvsporhaber: Arno Mobilya’nın diğer mobilyalardan farklılığı nedir?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Basmakalıp ve her yerde sıklıkla görebileceğiniz mobilyaların aksine Arno Mobilya, yaşam alanlarınızı kişiliğinize, tarzınıza ve beğenilerinize göre döşüyor.

ntvsporhaber: Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Arno Mobilya, 1996’da 300 metrekare alanda Mezitli’de kuruldu. Kişiye ve mekana özel farklı malzeme seçenekleriyle projelendirilip, ahşap mobilya, toplu işler ve projeli işlerin üretimi yapılıyor. Şu an; yine Mezitli’de 1600 metrekare kapalı alanda, teknik personel, mimar ve mobilya teknikerimizle birlikte 25 kişilik personeliyle üretime devam ediyoruz. Çalışan sayısı üretimde olan işin yoğunluğuna göre artıyor. İç mekânlarda anahtar teslimi işlerin yanı sıra; ankastre, parke, seramik, tesisat işlemleriyle de müşteriye hizmet sunuluyor.

ntvsporhaber: Peki kullanıcı ile buluşuyor mu?

HANDAN HATUN ŞAHİN: iç ve dış mekanlarda ahşap mobilyaya dair her ürün, Arno Mobilya’da kullanıcıyla buluşuyor ve müşteri memnuniyeti her zaman bizim için ön planda.

ntvsporhaber: Verdiğiniz hizmetler arasında neler var?

HANDAN HATUNŞAHİN: İç mekânlarda; mutfak, vestiyer kapı, yatak odası, genç odası, çocuk odası ve ahşap mobilyaya dair her ürün Arno Mobilya’da sunuluyor. Bunun yanı sıra iş yerinde tüm mobilya imalatları, dış mekânlarda tüm ahşap imalatları yine müşterilerimizin hizmetinde.

ntvsporhaber: İnsanların gün içinde ihtiyaç duyduğu en önemli mekanların stilin belirleyip, buralarda imzanızın yer alması sizin için ne anlam taşıyor?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Birçok malzemeyi bir araya getirip. Kullanıcıyla ortak kararlar alarak mekana ve kişiye özel bir proje sonucunda çıkan görseli, ergonomik olarak üretilmesi sıradanlık farklılığımızı ve sürekli dinamik yaratıcılık gücümü besliyor.

ntvsporhaber: Şuanda bu sektördeki yeriniz?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Şuanda Mersin’de birinciyiz. Yaptığımız işler bizim en büyük prestijimiz. Müşteri yaptığımız işlerden dolayı bize inanıyor ve güveniyor. Bunun nedeni de kaliteli ürün sunmamız. Birinci sınıf iş yapıyoruz. Ayrıca çok fazla üretim yapıyoruz.

ntvsporhaber: Ürünleriniz ihraca mı yönelik ?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Hayır. Şuanda sadece iç piyasaya yönelik çalışıyoruz. Ama ilerleyen zamanlarda ihracata da yönelebiliriz.

ntvsporhaber: Peki daha çok hangi sektöre yönelik çalışıyorsunuz?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Şuanda müteahhitlerle çalışıyorum. İnşaat sektöründeki firmalar, mobilyalarını bizden alıyorlar.

ntvsporhaber: Bunun riski var mı?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Tabii ki var. Bazı müteahhitler mobilya karşılığında kat teklif ediyorlar. Bizde ürünlerimizi 2-3 aylık vadelerle alıyoruz. İster istemez biraz nakit sıkıntısı yaşıyoruz. Takas usulü yanlış ve piyasada bu yüzden biraz güvensizlik ortamı oluşuyor.

ntvsporhaber: Aldığınız ürünler dolara endeksli mi?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Evet. Dolar yükseldikçe aldığımız ürünlerin hammaddesi de yükseliyor.

ntvsporhaber: Hangi mevsimlerde daha çok satışlar oluyor?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Tadilat mevsimi bahar ayıdır. En çok satışlarımız bu aylarda oluyor.

ntvsporhaber: Bu sektörde iş kadını olmak zor mu?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Aslında her sektörde iş kadını olmak zor. Erkeklerle bir yarış içerisindesiniz ve zaman zaman zorlanabiliyorsunuz. Ancak ben kendime güvendiğim için, kendime inandığım için bu zorlukları aşabiliyorum ve daha sonra insanlar sizin mücadelenizi takdirle karşılıyor ve öz güveniniz daha da artıyor.

ntvsporhaber: Kaç yıldır Mersin’desiniz?

HANDAN HATUN ŞAHİN: 20 yıldır Mersindeyim.

ntvsporhaber: Mersin’i ne kadar tanıyorsunuz?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Mersin’de yaşamama rağmen,  bölgeyi tam olarak bilmediğimi gördüm. Sanırım; Mersinli olup da, birçoğumuzda bilmiyordur bu bölgeyi.

ntvsporhaber: Sizce neden tanıyamıyoruz Mersin’i?

HANDAN HATUN ŞAHİN: Biz sadece gündelik hayatımızdaki kaygılarımızla yaşıyoruz. İşimize daha çok yoğunlaşıyoruz. Oysa Mersin’in keşfedilecek o kadar çok yerleri var ki. Saymakla bitmez. Mersin her yeri ile diğer şehirlerden farklı ve güzel ama biz bunu değerlendiremiyoruz.

ntvsporhaber: Aynı zamanda MESİAD Yönetim Kurulu üyesisiniz. Bir iş kadını olarak kendi işinizin dışında başka neler yapıyorsunuz?

HANDAN HATUN ŞAHİN: İşimin dışında kadın sorunları ile ilgili Mersin Kent Konseyi ile birlikte bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de 8 Mart Dünya Kadınlar günü. 8 Mart’ta, kadınların sorunlarına dikkat çekmek  için yeni projelerimiz olacak..
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV