banner68

banner101

banner108
07 Mayıs 2024 Salı

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Ekrem Sağlam; Irak'ı Türk Pazarı yapabiliriz

Türkiye Serbest Bölgeler Platformu Başkanı Ekrem Sağlam gerçekleştirdiği İran Tahran ziyaretiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

27 Şubat 2015 Cuma 09:39
Ekrem Sağlam; Irak'ı Türk Pazarı yapabiliriz


Başkan Sağlam İran halkının Türk mallarına talebi ve Türklere saygısının çok fazla olduğunu İran'da Türk pazarı, Mersin pazarı adı altında ciddi bir ticaret zinciri oluşturulabileceğini ifade etti.

 Sağlam; "İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli'nin  ; Gelin görün dünya İran'a bir ambargo uygulamıyor, 170 milyar dolar ithalat gerçekleştiriyoruz'' açıklamasını İran'a gidip etrafınıza baktığınızda anlıyabiliyorsunuz . Tahran'a bir Türk pazarı kurulması, her sektörden insanlarımızın bu pazarda yer alması bağlantıların bizzat kurulması mal satımı ve ticari ilişkiler adına önemi bir adım olacaktır. Tahran Halkı'nın türk mallarına talepleri oldukça fazla. Türk Pazarı veya Mersin Pazarı üzerinden mallara olan talep yoğunluklarını ölçmemiz bizzat ticaret gerçekleştirmemiz mümkün. Türkiye adına olabilir, Mersin adına da yapabılabilir. Mersin'de her sektörden bir temsilcimizi pazara gönderebiliriz. Bağlantının temsilcilerimiz aracılığılığıyla yerinde gerçekleştirilmesi ciddi manada olumlu ilişkiler doğuracaktır.'' dedi .
Sağlam, Tahran'da kurulacak bir Türk Pazarı'nın Suriye krizi ile Mersin'in ihracattaki olumsuz etkilerinin telafi edilmesini sağlıyacağını belirtti.
ismail USTA

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV