banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Adalet Bakanı'ndan flaş açıklamalar!

Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kararından sonra gözler Adalet Bakanı'na çevrilmişti

11 Nisan 2014 Cuma 18:22
Adalet Bakanı'ndan flaş açıklamalar!
 Anayasa Mahkemesi, HSYK'nın yapısını değiştiren Kanun'un, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etmesinin üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan ilk açıklama geldi. 

Bozdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle;

*Gündemde olmadığı halde gündeme alınması anlamlıdır.

*Yaptığımız düzenleme, Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak elbette ki iptal kararına uyacağız. Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez. Bugüne kadar yapılmış değişikliklerin geriye dönük ihyası mümkün değildir yapılmış uygulamalar geçerlidir.

*AYM son günlerde Türkiye'deki tartışmaların gündeminde

*Anayasa Mahkemesi'nin yapısıyla ilgili bir çalışmamız yok. Bireysel başvuru hakkı olmayan insanların başvurusu kabul edip karara bağlaması kanuna açıkça aykırıdır. Biz Anayasa Mahkemesi yanlış yaptı deme hakkına sahibiz. Kararlarına elbette uyacağız ama yanlış yaptığı zaman da söyleyeceğiz. 

TWİTTER HESABI

*İşin doğrusu ben Anayasa Mahkemesi'ni böyle tartışmaların tam ortasına oturtulmasını doğru bulmuyorum. Anayasa Mahkemesi'ni siyasal tartışmalar dışında kalırsa o kadar iyi olur. Ama son günlerde Anayasa Mahkemesi Türkiye'deki siyasal tartışmaların tam göbeğinde.

*Anayasaya yorumla dahi aykırı olmayacak konular anayasa aykırı ilan edilemez. Anayasaya aykırı olmayan maddeleri yorumla anayasa aykırı bulmuştur. Mahkeme bu hakka sahip, elbette yorum yapacak ve karar verecek. 

BTK KARARI

*BTK ile ilgili kararı incelemedim. Hangi kısmı iptal etti bilmiyorum doğrusu. Bu yüzden değerlendirme yapmak istemiyorum.

Anahtar Kelimeler: ADALET BAKANLIĞI-AÇIKLAMA

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV