banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Rektör Çamsarı, Mersin İş Dünyasıyla Buluştu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısı’na katılarak, iş dünyasıyla bir araya geldi.

28 Ocak 2015 Çarşamba 18:00
 Rektör Çamsarı, Mersin İş Dünyasıyla Buluştu
 Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantısı'na katılarak, iş dünyasıyla bir araya geldi. Çamsarı, laboratuvarları, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi ile sanayicinin ve Mersin ekonomisinin daha çok hizmetinde olacaklarını söyledi.

MEÜ Rektörü Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Arslan ve Prof. Dr. İsmail Yağcı, MEİTAM Müdürü Doç Dr. Kasım Ocakoğlu ve Kalibrasyon Laboratuvar sorumlusu Öğretim Görevlisi Barış Buldum ile birlikte MTSO Meclis Toplantısı'na katıldı. MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un ağırladığı Çamsarı, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Çamsarı, Mersin'in tarih, kültür ve ekonomi anlamında geleceğe daha etkin taşınması gereken potansiyellere sahip olduğunu ve Mersin Üniversitesi'nin buna katkı sunacak bir değer olduğunu vurguladı. MTSO ve Mersin iş dünyası ile olan etkin iş birliğinin bu potansiyelleri somutlaştıracağını belirten Çamsarı, 10-15 yılda Mersin'in her anlamda Türkiye'nin ilk 5 kenti arasına gireceğini vurguladı. MEÜ'nün Teknopark, Merkezi Araştırma Laboratuvarı MEİTAM, Kalibrasyon laboratuvarı, yeni hizmete giren ve bir TÜBİTAK projesi olan Teknoloji Transfer Ofisi ile sanayicinin ve Mersin ekonomisinin daha çok hizmetinde olacağını ifade eden Çamsarı, Teknoloji Transfer Ofisi çalışmaları ile sanayi-üniversite iş birliğinin bir slogan olmaktan çıkacağını kaydetti. MEÜ'nün artık Mersin'in tarımından turizmine, lojistiğinden ticaret ve sanayisine kadar sahaya inen bir yapıya bürüneceğinin altını çizen Çamsarı, Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin gelirlerinin düzene girdiğini de dile getirdi. Kendi yağı ile kavrulan bir üniversite hastanesi olmaya başladıklarını belirten Çamsarı, akademik eksiklerini gidererek daha etkin ve niteliğe önem veren bir üniversite haline kısa sürede geleceklerini söyledi.

Mersin'in, MTSO'nın öncü olduğu RİS projesi ile canlandığını, ancak son zamanlarda kentin tüm kurumlarının üstünde bir atalet ve durağanlık olduğunu da kaydeden Çamsarı, ikinci bir RİS-Mersin Projesi ile Mersin'i yeniden canlandırmanın ve ekonomisinin daha teknoloji ve bilgiyi kullanan bir hale gelmesini sağlanmasının zamanının geldiğini vurguladı. Çamsarı, bu anlamda MTSO'nun en etkin paydaşları olacaklarının da altını çizdi. 

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV