banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

İş Akademisi Projesi ile Üniversite Mezunu Gençlere İstihdam Fırsatı

Üniversitemiz ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle yürütülen ‘İş Akademisi’ adlı proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hibe almaya hak kazandı. Adana Çukurova Belediye Başkanı ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin, konuyla ilgili değerlendirme için Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti.

12 Şubat 2016 Cuma 09:48
İş Akademisi Projesi ile Üniversite Mezunu Gençlere İstihdam Fırsatı
 11 Şubat Perşembe günü rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete; rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Hakan Arslan ile Projeler ve Araştırmalara Koordinasyon Şube Müdürü Öğr. Gör. Mesut Uzman da eşlik etti.

 

İş Akademisi adlı projenin, ilimizde lojistik alanında gerçekleştirilen ilk istihdam projesi olması bakımından önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Çamsarı, bölge ihtiyacına hitap etmesi yönünden de projeyi değerli bulduğunu ifade etti.

 

Başkan Soner Çetin ise bu projenin, hem gençlerin iş bulmasına hem de lojistik sektörüne daha nitelikli iş gücü sağlanmasına katkı sunacağını kaydetti.

 

12 ay sürecek İş Akademisi Projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ‘Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu için Hibe Programı’ kapsamında desteklenecek. Proje ile ilimizdeki 20-29 yaş arasındaki, en az ön lisans eğitimini tamamlamış işsiz 120 genç, lojistik alanında eğitim alarak iş gücüne katılma imkanı bulacak.  İşsiz 120 gence, bilgisayar uygulamalı eğitimleri için üniversitemiz ve Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği çatısı altında, bilgisayar laboratuvarı kurulacak. Ayrıca projenin son ayında 15 kursiyer, uluslararası lojistik eğitimi kapsamında Yunanistan’ın Atina/ Pire kentinde 15 gün süre ile ayrı bir eğitim alacak.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV