banner68

banner101

banner108
18 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Mersin İdmanyurdu'nda Olağanüstü Kongre Ertelendi.

Spor Toto Süper Lig'den PTT 1'inci Ligi'ne düşen Mersin İdmanyurdu'nun olağanüstü genel kurul toplantısı gerekli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı.

13 Haziran 2016 Pazartesi 15:47
Mersin İdmanyurdu'nda Olağanüstü Kongre Ertelendi.
 Spor Toto Süper Lig'den PTT 1'inci Ligi'ne düşen Mersin İdmanyurdu'nun olağanüstü genel kurul toplantısı gerekli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Genel kurula, mevcut yönetimden sadece 4 kişi ve kayıtlı 504 delegeden de sadece 15'i katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kongrede yaptığı konuşmada takıma sahip çıkmayan çevreleri sert bir dille eleştirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan olağanüstü genel kurul toplantısının ikinci oturumu verilen önerge üzerine divanın oluşmasıyla başladı. Mithat Ertaş'ın divan başkanlığına getirildiği genel kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz dışında Vali ve diğer ilgili Belediye başkanları ve ekonomik çevrelerinden kimsenin katılmaması dikkat çekti. Divan başkanı Ertaş, Dernekler Kanunu ve ilgili yasalarda, "İkinci toplantıya katılan üye sayısının, yönetim ve denetim kurulları üye sayısı iki katından az olamaz" maddesi bulunduğunu, bu nedenle Mersin İdmanyurdu kongresi için en az 80 delegenin katılımının gerektiğini, bu durumda genel kurulun yapılamayacağını ve ertelendiğini duyurdu. Divan kararıyla ertelenen kongrede konuşmalara izin verildi.

Kulüp yönetimden kendisiyle birlikte sadece 4 kişinin katıldığı genel kurulda İlk konuşmayı yapan Mersin İdmanyurdu Başkanı Hüseyin Çalışkan, ilgisizliğe tepki göstererek, "Biz ateşten gömlek giyerek bu görevi kabul ettik" dedi. Bu sırada, taraftarlardan birisi, "Neden giydiniz çıkarın o gömleği, zoraki başkan istemiyoruz. Sen çıkar, giyecek birisi gelir" diye çıkıştı. Başkan Çalışkan bunun üzerine, "Eleştirmek çok kolay, 'Sen git, biz geliriz' demek de çok kolay. Ben zaten gidiyorum, bunun için buradayım, bu iş bir kişi ile yürümez. Elini taşın altına koyan yok. Bizim de hatalarımız oldu. Ancak, mevcut borçlardan kımıldayamadık" diye karşılık verdi.

KOCAMAZ'DAN TEPKİ

Başkan Kocamaz, konuşmasında söze nereden nasıl başlayacağını bilemediğini vurgularken, kulübün 1925'te kurulduğunu, 90 yılı aştığı halde ' Dikili ağacı', tesisi, takıma sahip çıkacak kimse bulunamadığını söyledi. Kocamaz, "Herkes konuşuyor, eleştiriyor ama orada maça girmeye çalışırken bir bilet alıp katkı yapmayı düşünmeyenler bugün herkesi eleştirmeye çalışıyor. Bu işi ancak bu şartlarda, kente en fazla gönül veren biraz da mecburiyetten kabul eden insanlar çıkabilir" dedi.

Başkan Hüseyin Çalışkan'ın taraftarlarca eleştirilmesinin haksız ve yersiz olduğuna işaret eden Başkan Kocamaz şöyle devam etti:

"Arkadaşlar Hüseyin başkanı eleştiriyor. Başka biri talip oldu da, onun önüne geçildi, 'Hüseyin başkan sen ol' böyle mi denildi? Sayın valimizin başkanlığında bazı iş adamları davet edildi, görüşmeler yapıldı, kulüp ortada kaldı. Hüseyin başkana valimizin ricası ile 'Bu badireli dönemi siz atlatın, kulüp ortada kalkmasın' denildi. Biz de 'Üstümüze düşeni yapalım' dedik. Hüseyin başkan gerçekten ateşten bir gömlek giydi. Hangi akıllı gelip 80 milyon borçla  kulübü üstlenir. Varsa bildiğiniz hemen bu kulübü teslim edelim. Kuru kuruya eleştirmek en kolayı. Biz olmayacak duaya 'Amin' demek için buraya toplanmış bulunuyoruz. Şu rezaleti görüyorsunuz. Salonda yeterli üye yok, kongreyi yapamıyoruz. O gelmeyenlerin yerine taşın altına elini koyanları eleştiriyoruz. 'Sen orayı boşalt, taliplisi çıkar' diyorlar. Bu işin garantisiyim. Talipliyi getirin, ben Hüseyin beyi ricayla o koltuktan boşalttıracağım. Elimizi vicdanımıza koyup öyle konuşalım. Kuru kuruya kenti sevmek, taraftarlık olmaz."

"HERKES ŞOV YAPIYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, herkesin şov yaptığını icraatta bulunmadığını, basın ve sosyal medyada kendilerini ve Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan'a vicdansızca saldırılar yapıldığını ifade ederken şöyle konuştu:

"Mersin'in benim dışımda 13 belediye başkanı var. Merkezde 4 belediye başkanı var. Hangisi şu an aranızda? Ama sosyal medyada, 'Senin yerine şu belediye başkanı olsa takım bu halde gelmezdi' gibi, gerçekten üzüntü verici ve hakarete yönelik yazanlar var. O dediğiniz insanlar gerçekten bizden fazla bu kenti sevdiğini iddia ediyorlarsa bu takıma, kente sahip çıksınlar. Belediye meclisinde birileri şov yapıyor, 'Başkanım Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkalım' diyor. O zat-ı muhterem burada yok. Mersin'i seviyorsan, sorumluluklarını yerine getirmeye hazırsan önce kongre salonuna geleceksin. Kongre salonuna gelmeden, hariçten gazel okuyarak, güya şov yaparak, 'Nasıl olsa canlı yayın var, burada şov yapayım, Mersinliler beni Mersin'i seviyor olarak algılasın' diyerek ileri geri konuşuyorlar. Meydan burada, yiğit olan, işe talip olan gelir boyunu gösterir. Kimse aklınızdaki başkan adayı, öğleden sonra bize getirin, bu kongreyi yarın yenileyelim. ve o istediğiniz kişiyi kulübün başına getirelim. Kulübü 80 milyon lira borca sokanlardan kimse hesap sormayacak, zorla, ricayla, minnetle görev kabul eden arkadaşlardan hesap sorulacak. Bu kulübü 80 milyon borca bu adamlar getirmedi ki."

BAZI TARAFTARLAR SALONU TERK ETTİ

Bu sırada taraftarlardan birisi, "Bu yönetimin içinde aynı adamlar var, almasaydınız. Yeni değil aynı yönetim burada da vardı. İkiye bölündüler Ali Kahramanlı ile birlikte" dedi. Bunun üzerine Başkan Kocamaz, bunun üzerine "Arkadaşlar böyle konuşacaksanız biz burayı terk edelim" diye konuştu. Aynı taraftar bu kez de, "Hayret bir şey ya. Biz terk edelim. Aynı yönetim vardı. 80 milyon yapanın aynısı orada da vardı. Aynı kişileri soktu. Ayıp ya. Dalga geçiyorsunuz, yönetime almayacaktınız o zaman. Oradaki adamların aynısı orada da vardı" dedikten sonra bir grup taraftar ile birlikte salondan çıktı.

TRANSFER TAHTASI MUTLAKA AÇILMALI

Başkan Kocamaz, konuşmasına devam ederken "Mersin'i seviyorum" diyenlerin kentin bir markası olan Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkmadığı sürece, inandırıcılıkları olmayacağını ifade etti. Kocamaz, şöyle devam etti:

"Mersin'i sevmiyorlar. Sadece yalan söylüyorlar. Burada eleştirileri yapan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Kulübün borçlarından dolayı transfer tahtası açık değil. Her geçen gün süre daha da daralıyor. Söylediğiniz yiğitleri toplayın gelin, önce şu cenazeyi ortadan kaldıralım. Transfer tahtası açılmadığı sürece bu kulüp daha da zor günlere doğru ilerler. Keşke konuşulduğu gibi belediyelerin yetkisi olsa da, eskiden olduğu gibi belediye bütçesinden de keşke katkı koyabilse, hiç kimsenin peşinden koşmasak. 'Gel bu kulüpte yönetici ol' diye yalvarmasak. Hali hazır yönetimin yüzde 50'sinden fazlası burada yok. 4 kişi var. Herkes konuşuyor. Kulüp acil olarak transfer tahtasını açamazsa, talibi olan 4-5 futbolcuyu kendi yükümlülüklerini yerine getirerek elinde tutup daha sonra satamazsa, bu kulüp çok daha zor günlere hızla ilerler. Gelip, hariçten gazel okuyup insanlara hakaret edercesine, basın ya da sosyal medyada yazarak aklınca taraftar olduğunu göstermek isteyenlere çağrı yapıyorum; Kim bu kulübe sahip çıkacaksa, bu hafta içinde çıksın. Bu hafta içinde bu tahta açılmadığı takdirde, nerden baksanız acil olarak 10 milyon liraya ihtiyaç var. Daha sonra transfer de yapamazsınız, daha önce yaşanan hadiseleri tekrar yaşayabilirisiniz."

Divan yapılan konuşmalardan sonra genel kurulun 1 ay içerisinde yapılmak üzere henüz tespit edilmeyen tarihe ertelendiğini duyurarak genel kurul sona erdi.
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV