banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Okullar Açıldı, Ya Alışmazsa ? Bu 3 Maddeye Dikkat.

18 Eylül 2022, 23:41
Okullar Açıldı, Ya Alışmazsa ? Bu 3 Maddeye Dikkat.
Selin Koçkar Ünaldı
 Bebeğimiz büyüdü, okullu oldu. Peki şimdi ne olacak? Okula alışma süreci yani oryantasyon süreci nasıl desteklenmeli? Okulu sevmesi için neler yapmalıyım? Okulda neler olduğunu bana anlatacak mı? gibi sorular aklımızda dönüp dururken bu yazım sizi biraz olsun rahatlatsın istedim. 

Okula hazırlık sürecinde herşeyi konuşun. Çocuklar karşısına çıkacak herşeyi önceden bilmek ve psikolojik olarak buna hazırlanmak ister. Bu şekli ile herşey daha da kolay ilerleyecektir. Okula ne zaman başlayacağını, sürecin nasıl ilerleyeceğini, okulda nelerle karşılaşacağını ve neler yapacağını önceden öğretmeninden öğrenip anlatmaya ve bunun üzerine sohbet etmeye özen gösterin. 

Okul - Öğretmen - Veli - Öğrenci dengesini oluşturun ve talep edin. Çocuk istikrarlı hareket eden kişiler ile kendini güvende hisseder. Ailenin okul ile iyi ilişkiler içinde olması, bir problem karşısında birlikte aynı yolda ilerlemesi, problemin daha hızlı sonuca ulaşmasını sağlar.

Sorgulayıcı olmayın. Ne öğretmene ne de çocuğunuza karşı sorgulayıcı olmayın. Öğretmenden almak istediğiniz bilgiyi çocuğunuzun önünde konuşmayın. Günün nasıl geçtiği ile ilgili günlük rutin bilgilendirmeyi öğretmeninden talep edebilirsiniz. Çocuğunuz ile kendi gününüz üzerinden sohbet ederken, onun günü nasıl geçirdiği ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. ‘Bugün seni en mutlu eden olay neydi?’ , ‘Bugün günün nasıl geçti?’ sorusundan daha etkilidir.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV