banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Köprünün Halatı koptu diye intihar etti

Kablosu kopan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nde görev yapan Japon mühendis, kazadan kendini sorumlu tutarak intihar etti.

23 Mart 2015 Pazartesi 14:01
Köprünün Halatı koptu diye intihar etti
İzmit Körfez geçişi asma köprüsünde cumartesi günü 'Catwalk' olarak bilinen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi intihar etti. Cesedi Yalova’nın Altınova İlçesi’ndeki mezarlık girişinde bulunan mühendisin intiharı ile ilgili not bıraktığı belirtildi.

Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Japon mühendisin cesedinin bu sabah okula giden öğrenciler tarafından mezarlık girişinde bulunduğunu söyledi.
NASIL İNTİHAR ETTİĞİ TESPİT EDİLDİ

İhbar üzerine sevk edilen sağlık ve güvenlik ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Kishi Ryoichi’nin maket bıçağıyla bileklerini kesmeye çalıştığı, ardından boğazını keserek intihar ettiği belirlendi.

İNTİHAR NOTUNDA KENDİNİ SORUMLU TUTTU

Yapılan araştırmada, Japon mühendisin yanında not bulundu. Mühendisin intiharından önce yazdığı notta halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak yaşamına son verdiği belirtildi. Mühendis Kishi Ryoichi’nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Yalova Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Soruşturma sürdürülüyor.
KÖPRÜNÜN HALATI KOPMUŞTU

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren kılavuz kablolardan biri geçtiğimiz Cumartesi günü kopmuş, nedeni bilinmeyen kaza sonrasında ise gemi trafiği durmuştu.


Dünyanın en uzun ikinci köprüsü olarak da bilinen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nü, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüleri’ni de inşa eden Japon IHI şirketi ile ITOCHU konsorsiyumu inşa ediyor.
ismail USTA

Anahtar Kelimeler: Izmir KörfezGeçişKöprü

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV