banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Başkan Gültak'tan Sanayi Sitesi Esnafına Ziyaret

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Sanayi Sitesini ziyaret ederek, hem bölgede fen işleri ekiplerinin yaptığı çalışmaları yerinde denetledi, ardından da Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Berber, yönetim kurulu üyeleri ve site esnafı ile bir araya gelip, taleplerini dinledi.

15 Kasım 2020 Pazar 00:16
Başkan Gültak'tan Sanayi Sitesi Esnafına Ziyaret
 Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Sanayi Sitesini ziyaret ederek,  hem bölgede fen işleri ekiplerinin yaptığı çalışmaları yerinde denetledi, ardından da Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Berber, yönetim kurulu üyeleri ve site esnafı ile bir araya gelip, taleplerini dinledi. Ziyaretinde sanayi sitesi esnafını, dükkânlarında tek tek ziyaret eden Başkan Gültak, ardında yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

“Şehrin dışında yeni sanayi alanları açmaya çalışıyoruz”

Kendilerini ağırladığı için site yönetimine teşekkür eden Başkan Mustafa Gültak; “Bir ülkenin gelişimindeki en önemli güçlerinden bir tanesi de sanayi. Sanayicimizin, esnafımızın yanında yer almak, onların sorunlarını dinlemek çok önemli. Belediyemizden 1 ay kadar önce bir heyet sanayi sitesine geldi, sanayi sitesi yönetimi ve esnafının taleplerini dinledi. O isteklerin çoğu da yerine getirildi. Tabi Mersin’de birkaç sanayi sitesi var ve bu sitelerin rahatlatılması gerekiyor. Artık Türkiye’de şehrin içinde sanayi siteleri kalmadı. Bununla ilgili olarak da Büyükşehir Belediyesi’nin 100 bin ölçekli planı içinde olan, özellikle Akdeniz’i ilgilendiren alanlarda da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ile birlikte yoğun bir çalışma içindeyiz. Akdeniz sınırları içinde sanayi sitesi esnafına yönelik yeni iş alanları açma noktasında çabalıyoruz” dedi.

“Akdeniz artık yüzünü aydınlık bir geleceğe çevirdi”

Sözlerini; “Sizlerden aldığımız destekle; Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Lütfi Elvan Bakanımızın verdiği destekle gücümüzün yettiğince Akdeniz’i değiştiriyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Mersin’de değişimin başladığına inanıyorum. Bunu sizler de hissediyorsunuz diye düşünüyorum. Hep söylediğimiz gibi en önemli şey barış, kardeşlik ve huzur. Bunlar olmadığı sürece para da olsa, mal mülk de olsa hiçbir anlamı yok. Akdeniz yüzünü artık geçmişe değil, geleceğe dönüyor. Akdeniz; artık adı gibi aydınlanıyor” şeklinde konuştu.

“Barış, huzur ve kardeşliği sürdürmek her şeyden önemli”

“Bizim en büyük ve en önemli politikalarımızdan biri de ‘ayrıştırmak değil, birleştirmek’ oldu diyen Başkan Gültak; “Bundan birkaç yıl önce insanlar buralarda rahatlıkla gezemiyordu. Terör olaylarından site esnafı da etkileniyordu. Ama bugün bunlar bitti. İnsanlar artık, huzurun, barışın ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu gördü. Artık bundan sonra en önemli hedefimiz huzur ve kardeşlik ortamını sürdürmek. Bunu sürdürdüğümüzde de Mersin’in kalkınacağını biliyoruz” diye konuştu.

“Mersin’in şansızlığını hep birlikte değiştireceğiz”

Mersin’in; Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Ankara’dan sonra 4’üncü ili olabilecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Tarım, sanayi, lojistik ve turistik açıdan baktığınızda birçok ilden daha fazla gücümüz var. Akdeniz ve Ortadoğu’nun en büyük limanı bizde. Türkiye’nin; domatesi, biberi, patlıcanı, salatalığı, çileği, yeşilliği, maydanozu, marulu Akdeniz’den gidiyor. Her türlü meyve sebzenin de deposuyuz. Bunca özelliği ve zenginliği olan bir ile baktığınızda maalesef şansız kalmış. Fakat hep birlikte bu kaderi değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Mersin Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Berber de kendilerini ziyareti nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı M. Gültak’a teşekkür ederek; “Sanayi sitesi esnafı olarak, taleplerimizi dinleyip sorunlarımızı çözdüğünüz için sizlere ve ekibinize çok teşekkür ediyoruz. Söz verdiğiniz 15 çöp konteynırı geldi ve yerine kondu. Devamı da gelecek, biliyoruz. Dediğiniz üzere, eğer gerçekten güç birliği yaparsak; Mersin’in ve Akdeniz’in her alanda büyümesini ve gelişmesini sağlayabiliriz” dedi.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV