banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Bakan Akar: “Onların kanını da yerde bırakmadık, bırakmayacağız!”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katıldı. Anma günü mesajı yayımladı ve basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

09 Ocak 2022 Pazar 13:33
Bakan Akar: “Onların kanını da yerde bırakmadık, bırakmayacağız!”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bakanı Akar şunları söyledi:

"Bugün kuvvet komutanlarımız ve çok değerli vatandaşlarımızla beraber 107 yıl önce yaşanan destanı, olayı hatırlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Burada gerçekten çok önemli bir atmosfer var. Biz de burada vatanı için milleti için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyan şehitlerimizi anmak üzere toplandık. Son derece duygulu bir an yaşıyoruz. Tarihteki olaylarda ders çıkarmamız lazım. Biz de gerçekten sınır ötesinde yaptığımız bütün operasyonlarda bu ruhla vatanımıza hizmet etmek için elimizden geldiğince yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Dileğimiz bu ruhun tüm gençliğe yayılması. Şehitlerimizi bir kez daha anıyorum. Dün de şehitlerimiz vardı. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Onların kanını da yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Oradaki operasyonlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İlk aldığımız bilgilere 12 terörist etkisiz hale getirildi. Bitmedi, faaliyetler devam ediyor. En son teröriste kadar da bu faaliyetlerimiz aynı kararlılıkla devam edecek."



Bakan Akar Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı


Değerli Silah ve Mesai Arkadaşlarım,

Sarıkamış Harekâtı’nın 107’nci yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. 

Mehmetçiğin ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa rağmen vatanı ve milleti için ortaya koyduğu destansı bir kahramanlık ve fedakârlık örneği olan bu harekât, sebepleri ve sonuçları itibariyle tarihimizde derin izler bırakmıştır.

Mehmetçiklerimizin Allahuekber Dağlarında gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık, nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlanacak, aziz hatıraları sonsuza kadar yaşatılacaktır.

Şanlı ordumuz, millî ve manevi değerleri uğruna her türlü fedakârlığı gösteren atalarımızdan aldığı ilhamla, dün olduğu gibi bugün de egemenlik ve bağımsızlığımız için “Ölürsem şehit, kalırsam gazi…” anlayışı içeresinde her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir. 

Geçmişte tüm olumsuz koşullara rağmen asil milletimizin hakkını ve hukukunu korumak için gözünü budaktan esirgemeyen kahraman ordumuz; bugün de etkin, caydırıcı ve saygın nitelikleriyle karada, denizde ve havada, hak ve menfaatlerimizi korumakta azimli ve kararlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle,  Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum.

Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için her türlü zorluğa karşı karada, denizde ve havada görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla yapmakta olan çok değerli silah ve mesai arkadaşlarımın her birini alınlarından öpüyor, kendilerine kazasız belasız, hayırlı başarılı görevler diliyorum.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV