banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Mersin KİPA'nın yeni sahibi belli oldu.

Kipa’nın Mersin’deki alışveriş merkezi 110 milyon lira bedelle Akdeniz Alışveriş Merkezi’ne satıldı.

01 Ocak 2018 Pazartesi 16:35
Mersin KİPA'nın yeni sahibi belli oldu.
 Kipa, Mersin'deki alışveriş merkezini Akdeniz Alışveriş Merkezi'ne sattı. Şirketten konuya ilişkin KAP'a yapılan açıklamaya göre KDV hariç 110 milyon TL'ye yapılan satış sonrası tapu devri gerçekleşti.

Satış bedelinin 29.8 milyon liralık kısmı teminat mektubu karşılığı vadeli (8 ay sonra) olarak tahsil edilecek, kalan kısım ise peşin olarak tahsil edildi.

Şirketin KAP’a yaptığı açıklama şöyle:

"28.12.2017 tarihi itibariyle Şirketimiz mülkiyetinde yer alan gayrimenkullerden Mersin Alışveriş Merkezi'nin Akdeniz Alışveriş Merkezi San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye satışı 110.000.000 TL + KDV bedel ile tamamlanmış ve tapu devri gerçekleştirilmiştir.

Satış bedelinin 29.800.000 TL'lik kısmı teminat mektubu karşılığı vadeli (8 ay sonra) tahsil edilecek olup, kalan kısım peşin olarak tahsil edilmiştir.

Söz konusu işleme ilişkin; Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 17.11.2017 tarihli toplantısında, Mersin Alışveriş Merkezi'nin muhtemel satışına yönelik görüşmelere başlandığı, muhtemel alıcı ile satış vaadi sözleşmesi imzalanması dahil belli bir aşamaya gelindiği ifade edilmiştir. Diğer taraftan, konu ile ilgili görüşme ve pazarlıkların devam etmesi, konunun bu aşamada kamuya açıklanmasının ticari mahsurları olması nedeniyle, Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması için SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi" başlıklı 6. maddesi kapsamında, Mersin Alışveriş Merkezi'nin muhtemel satışına yönelik olarak gerekli gizlilik koşullarının sağlanması kaydıyla konunun kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir."

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: MersinKipaAvm

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV