Güncel Haberleri Tümü

ALKIŞLAR MERYAD İÇİN... Vali Pehlivan: “Mersin'de Yüzümüzü Güldürecek Çok Şey Var”

Divan Otel’de düzenlenen balo gecesine Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, il protokolü üyeleri, STK temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı.



Vali Pehlivan: “Mersin Sadece Akdeniz'in Değil, Ülkemizin de İnci ve Öncü Bir Şehri


Programda yaptığı konuşmasında Mersin'in çok özel bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Ali Hamza Pehlivan; "İlimiz gerçekten Akdeniz'in incisi olarak tanınıyor. Mersin sadece Akdeniz'in değil, ülkemizin de inci ve öncü bir şehri. Gelişim sürecini yakalamış olan Mersinimiz, elbette tarihten bugüne medeniyetlere ev sahipliği yapmış, ekonomik sahada tarımından sanayisine birçok alanda gelişme kat etmiş bir ilimizdir.” dedi.



Vali Pehlivan: “Bir Kez Daha Devletimle Gurur Duydum”


Mersin'i uzaktan tanıyorduk. Mersin'in potansiyelini, ön plana çıkan özelliklerini, güzelliklerini biliyorduk. Ancak Mersin sınırlarına girdiğimiz andan itibaren farkındalığımız kat be kat arttı ve bilmenin de ötesinde çok güzel bir enerjisi olduğunu, çok özel potansiyelleri olduğunu gördük. Tabii ki tanıma tanışma sürecimiz yeni başladı. Yoğun bir şekilde bu süreci yaşıyoruz. Gelir gelmez 
Mersin'e yapılan yatırımları ve devam etmekte olan projeleri yerinde inceledik ve gerçekten bir kez daha devletimle milletimle gurur duydum."dedi. Vali Pehlivan, “Bazı yatırımlar zaman alabiliyor fakat bu yatırımlar küçük yatırımlar değil. Her projenin hayata geçme bir olgunlaşma evresi vardır. Mersin'e çok önemli yatırımlar yapılıyor. Bunlardan birisi de şu anda yüzde 70'i tamamlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi. Yıl sonunda Mersin'de Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile açılacak olan havalimanımız Mersin'e önemli ölçüde değer katacaktır. Havaalanımız tüm sektörlerimize bir bütünlük içerisinde yansımaları olacaktır.” ifadelerini kullandı.



Vali Pehlivan: “Mersin'de Yüzümüzü Güldürecek Çok Şey Var”


Vali Pehlivan sözlerinin devamında; “Genel olarak söyleyecek olursak; Mersin'de yüzümüzü güldürecek, hayata pozitif bakmamızı gerektirecek o kadar çok şey var ki; bu şehirde asla umutsuzluğa yer olmadığını gösteriyor. Geleceğe hep birlikte umutla bakıyoruz. Bu kadar bolluğun ve bereketin olduğu bir ile de bu yakışır. Önce Mersin paydasında gönül birliği içerisinde olacağız, beraberinde iş birliği içerisinde olacağız. Bu geceyi tertip ettikleri için MERYAD ailesine teşekkür ediyor, tüm iş insanlarına ayrı ayrı çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.



Programda MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bir konuşma gerçekleştirdi. 
Gecede Mersin'de seçilen bilim kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi, MERYAD üyelerine ise üyelik plaketi verildi. Bilim Kurulu Üyeleri ve MERYAD üyeleri plaketlerini kent protokolünün elinden aldı.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz