Güncel Haberleri Tümü

“PİRAYE TÜRK KAHVESİ ve NUMERİCA COFFEE“ Kahvenin Mersin'den Yükselen İki Dünya Markası

 Uzun araştırmalar sonrasında Mersinde 2 marka ile Türk kahvesi ve Dünya kahveleri pazarına hızlı giriş yapan AFM İÇECEK A.Ş. pazardaki yerini hızla almaya başladı.

AFM İÇECEK A.Ş. Mersin’in köklü inşaat firmalarından PEKTAŞ İNŞAAT kuruluşudur. Ülkemizde yaptığı araştırmada kahve tüketim alışkanlıklarını değerlendirerek, herkesin beğenebileceği kendine has tat ve kokusuyla, markalarını kahve sevenlerle buluşturdu. Deneyimli ekibiyle, üretilen ürünlerin öncelikle kahve demleme alanında testleri yapılarak, onayı alınmakta, sonrasında satışa sunulmaktadır. Türkiye de modern kahve üretim tesisleri arasında ilk 5 tesis içinde olduğunu bildiren MURAT PEKTAŞ, Türkiye ve yurtdışı pazarında ürünlerin kalitesiyle iddialı olacağını bildirdi.

Kahve, Dünyada petrolden sonra en çok ticareti yapılan, yıllık 100 milyar doların üzerinde ticari hacme sahip içecek. Dünya genelinde her gün toplam 2 milyar 250 milyon fincan kahve tüketimi tahmin ediliyor.

Peki, biz Türk kahvesini doğru olarak tüketiyor muyuz? Ülkemizde yaptığımız araştırmada, Türk kahvesi içicilerinin büyük kısmı doğru şekilde demleme yapamamakta, bu nedenle de kahvenin tadı değişmektedir. Cezveye konan kahve suyunun sıcaklığı, karıştırmak, ateşin doğru şekilde ayarlanmaması nedeniyle Türk kahvesinde ekşi, sert veya acı tat alınmaktadır. Sıralamanın ve pişirmenin doğru yapılması önemli bir hal almaktadır.

Kahve Etiyopya'da keçiler tarafından keşfedildi (efsaneye göre ...) Bu efsaneye göre 9. yüzyılda Kaldi adlı bir keçi çobanı garip bir ağacın meyvelerini yiyen keçilerini gördü ve tüm gece nasıl uyanık kaldıklarını ve enerji dolu olduklarını gördü. Kahvenin doğum yerinin Etiyopya olduğu düşünülüyor. Çoban bir grup keşişe haber verdi ve keşişler bu meyveden, kendilerini ibadet sırasında uyanık tutacak sıcak bir içecek yapabileceklerini gördüler.

"Kahve Aslında Bir Tür Meyve"

Kavrulan aslında kahve kirazı denilen bir meyvenin çekirdeği. İki tür kahve çekirdeği var. Arabica Etiyopya'daki orijinal kahve ağaçlarından gelen bir tür.
Robusto ise farklı kahve harmanlarında bulunuyor.

Arabica Etiyopya'da keşfedilen orijinal kahve ağaçlarından günümüze kadar gelen tür. Bu bodur ağaçlar, rafine, yumuşak ve aromalı bir kahve üretiyor. Diğer türlerden daha pahalı ve
dünya kahve üretiminin yüzde 70'ini oluşturuyor.

"Robusta ise biraz daha acı ve iki kat daha fazla kafein var"


Kahve faydalıdır... Kahve hücrelerimizin toksinler, kimyasallar ve enflamasyonla oksitlenmesini önleyen antioksidanlar açısından zengindir. Günde üç fincan kahve içmek aralarında kalp krizinin de bulunduğu birçok önemli nedenden ölüm riskini azaltıyor. Diğer araştırmalarda kahvenin Tip 2 şeker hastalığını önleme, ya da Alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıkları önleyip önlemediğine bakıldı. Kahvedeki kafein maddesi aynı zamanda insanların enerji seviyelerini ve sportif performanslarını artırmanın bir yöntemi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz