Güncel Haberleri Tümü

Hatay'da Korkutan Patlama

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan Twitter hesabından patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. 

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı'nın hafif yaralandığı bildirildi. AA Muhabiri Burak Milli, CNN canlı yayınına bağlanarak patlamayla ilgili yaptığı açıklamada "Patlama şehrin bütün noktalarından duyuldu ve hissedildi. Şu an polis ekipleri caddenin giriş ve çıkışlarında önlem almış durumda. Şu an için herhangi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen dakikalarda Valilik'ten açıklama bekliyoruz. Etraftaki camlar kırılmış durumda. Bu cam kırıklarıyla hafif yaralananlar var. Sayı konusunda net bir bilgi yok." dedi.



VALİ DOĞAN TWITTER HESABINDAN AÇIKLAMADA BULUNDU

Hatay Valisi Rahmi Doğan Twitter hesabından patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Doğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir."

CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

DHA muhabiri Ufuk Aktuğ patlamaya ilişkin şu bilgileri aktardı:
"Bölgede 1 kişinin daha arandığı söyleniyor. Canlı bombanın kendisini patlatmasından sonra araçlar ve çevredeki camlarda hasar meydana geldi. Herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. 20:30 sıralarında hareketlilik yaşandı. İskenderun'un Hac meydanında ekip otosuna yapılan silahlı saldırının ardından Fener'de kendisini patlattı. Canlı bombanın kendisini patlattığı bölgede diğer teröristin de bölgede olabileceği tahmin ediliyor ve geniş çaplı arama yapılıyor."



TERÖRİSTLERE AİT GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

Nihat Uludağ patlamayla ilgili yaptığı açıklamada "Olay yerine bir kamyonetle geliyorlar. Kamyonet kovalama ve arbedeyle devriliyor. Daha sonra başka bir aracı gasp ederek yollarına devam ediyorlar. 26 km'lik süreçten bahsediyoruz. Güzergahta polisler önlemleri alıyor. Bir yandan teröristler nasıl durdurulur diye karar alınıyor. Sonuç itibariyle teröristler hedeflerine ulaşamadan etkisiz hale getirildiler. Bu anlamda ben operasyonu başarılı buluyorum." dedi. Uludağ, gasp edilen araçla ilgili "Bu fotoğrafı yüzde yüz teyit edemiyorum ama bu görüntü şehir mobese kameralarından çekilmiş. Teröristlerin bu fotoğraftakiler olduğu gelen bilgiler arasında." ifadelerini kullandı.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz