Güncel Haberleri Tümü

Başkan Seçer Şehitler İçin Kurban Kesti

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nda 24’ü mobil 32 noktada, 250 kasapla kesim hizmeti vereceklerini belirterek, vatandaşları sokakta, caddede, umuma açık yerlerde kurban kesmemeleri konusunda uyardı. Vatandaşların büyük kısmının deniz kıyısındaki ya da yaylalardaki tatil bölgelerinde olacağına da dikkat çeken Başkan Seçer, herhangi bir su sıkıntısı yaşanmaması için bahçe sulama, araç yıkama gibi işlerin bayram sonrasına bırakılmasını istedi.

“Umut ediyorum bayram olumsuzlukların bitmesine vesile olsun”


Başkan Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan Başkan Seçer, şehit ailelerine sabır diledi, bayramlarını kutladı. Seçer, “Özel bir gün, bir bayram arifesi. Allah kimseye acı vermesin. Bayram tüm dünyaya huzur getirsin diliyorum. Dünya önemli bir salgın süreci yaşadı, sıkıntılı günlerden geçiyor. Umut ediyorum bayram bu olumsuzlukların bitmesine vesile olsun. Burada yatan yiğitler bu ülkenin bütünlüğü, selameti, geleceği için canını feda eden yiğitlerimiz. Onları her zaman saygıyla, hürmetle, şükranla, minnetle anıyoruz” dedi.

Bayram süresince mahallelerde vatandaşlarla bir araya geleceğini ifade eden Başkan Seçer, sorunlara anında müdahale edebilmek için sahada olacağını vurguladı.


Şehitler için kurban kesildi


Başkan Seçer, daha sonra Yakaköy’deki belediye mezbahasına giderek hem şehit aileleri adına kurban kestirdi hem de mezbahadaki hazırlıkları inceleyip, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Seçer, Yakaköy Mezbahası’nda yaptığı değerlendirmede, “Kurban Bayramı sürecinde 250 kasap, 80 yardımcı personelle, 13 ilçemizde, bayramın ilk günü 24 noktada mobil olmak üzere ve bayram sürecinde de 8 mezbahamızda vatandaşlarımıza hijyenik ortamda kurban kesimlerini ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz. Bu hizmeti bayram boyunca vereceğiz. Ayrıca Yakaköy mezbahamıza ulaşımda sıkıntı yaşayanlar için de servislerimiz var. Zaten hayvan satış noktaları da buraya yakın mesafede. Yan tarafta vatandaşlarımız hayvan pazarından alımı gerçekleştiriyor, burada da belediye olarak kendi adlarına kurbanlarını kesiyoruz” dedi.


“Vatandaşlarımız sokakta, caddede, umuma açık yerlerde kesim yapmasınlar”

Kesim hizmetleri vermelerinin temel amaçlarından birinin de sokakta kaçak kesimi engellemek olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Çağdaş bir topluma yakışmayacak görüntüler oluyor. Hem bu açıdan, hem de çevre ve toplum sağlığı açısından oldukça sakıncalı işlemler oluyor. Vatandaşlarımız mümkünse sokakta, caddede, umuma açık yerlerde bu tür kesimleri yapmasınlar. Bayramın birinci günü 24 mobil noktada, diğer günler 8 mezbahada belediyemiz onların adına kesim yapacak zaten” ifadelerini kullandı.


Başkan Seçer’den su kullanımı uyarısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bayram süresince oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı önlem aldıklarını kaydeden Başkan Seçer, vatandaşları özellikle su kullanımı konusunda uyardı. Başkan Seçer, “Bayram boyunca gerekli tedbirler alındı. Mevsimsel koşullar da göz önüne alınarak, vatandaşlarımızın daha çok bayram süresince tatil bölgesinde olacağı öngörüsüyle, yaylalarda, plajlarda, o bölgelerde bazı önlemleri aldık. Su sıkıntıları yaşanabilir bu süreç içinde. Hava ısısından kaynaklı su kullanımında artış olabilir. Özellikle vatandaşlarımızdan rica ediyoruz; bu süreçte suyu gereksiz yere kullanmasınlar. Özellikle bahçe sulama işleri, araç yıkama işleri gibi daha sonra da gerçekleşebilecek bazı işlerini yapmasınlar. Aksi halde normal temiz içme suyu ihtiyacına cevap veremiyoruz. Asayiş, ulaşım, diğer olağanüstü koşullarda vatandaşlarımızın ulaşacağı birimler bayram boyunca görevlerinin başında olacaklar” dedi.

 


Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz