Güncel Haberleri Tümü

BAŞKAN GÜLTAK, “SADECE 2 YIL İÇİNDE MERSİN VE AKDENİZ’DE İNANILMAZ DEĞİŞİMLERE İMZA ATACAĞIZ”

 * Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın, Çay Mahallesi Ataş Yerleşkesi içinde başlattığı kentsel dönüşüm ve yenileme projesi kapsamındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gültak; “Mersin ve Akdeniz’de, sadece 2 yıllık bir süreç içerisinde hiç kimsenin inanamayacağı bir değişim ve dönüşüme imza atacağız” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, beraberinde Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri ile birlikte; Çay Mahallesi’nde bulunan Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) ait rezerv alanda başlayan inşa çalışmalarını yerinde inceledi. Yeni ve modern konutların yükseleceği inşaat sahasını gezen ve yüklenici firma yetkililerinden proje üzerinden bilgi alan Başkan Gültak, yıllardır gündeme gelen ancak bir türlü başlatılamayan kentsel dönüşüm projesini Akdeniz’de ilk kez hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

“Sözleşmede 600 gün olmasına rağmen, 400 gün içerisinde proje bitirilecek”

Akdeniz’in 20-25 yıllık geri kalmışlığını ortadan kaldıracaklarının altını çizen Başkan Gültak; “Çay Mahallemizde; TOKİ’nin 142 dönümlük rezerv alanında kentsel dönüşüm ve yenileme projesi başladı. Projenin ihale süreci geçen Şubat ayında tamamlanırken, yüklenici firma da inşa çalışmalarına hızla başladı. Seçildiğimiz günden itibaren söylediğimiz üzere, geçmişte ihmal edilen bu mahallelerimizi çok önemsiyoruz. Sözleşmede işin süresi 600 gün olmasına rağmen yüklenici firma projeyi 400 gün içinde bitireceğini söylüyor” dedi.

“Konutlar ve dükkânlarda öncelik Çay Mahallesi sakinlerinin”

Projenin ilk etabının başladığını kaydeden Başkan Gültak, “Burada başlayan ilk etapta 416 daire yapılacak. İkinci etapta da toplamda 684 konutu ve ticaret merkezlerini Çay Mahallesi içinde yapmış olacağız. Bir diğer önemli konu ise, burada yükselecek olan konutlar ve dükkânlar, yıllardır burada oturan Çay Mahallesi sakinlerine verilecek. Bu nedenle bu projemize yerinde kentsel dönüşüm demek daha doğru olur” ifadelerini kullandı.

“Parkları, çocuk oyun alanları ve yeşiliyle ile yepyeni bir mahalle doğuyor”

Kentsel yenileme ve dönüşüm projesinde, 13 dönümlük alanda park ve bahçeler, yeşil alanlar yer alacak. Binalar arasında kendi peyzajları yer alacak. Parklar, çocuk oyun alanları ve spor sahaları, fitness aletleri olacak. Bölgede, altyapısı eksiksiz 3 cadde ve ara sokaklar bulunacak. Binaların esintiyi alabilmesi için de güney-kuzey cepheli olacak. Ayrıca burada içinde 24 adet dükkânın yer alacağı bir ticaret merkezi de inşa edilecek. Bir camimiz, bir de 6 bloğun altında da 4’er dükkân yapılacak” diye konuştu.

 

“Mahallelinin örf ve adetleri korunacak, tandırlar için yer hazırlanacak”

Başkan Gültak; Ataş Yerleşkesi içinde yükselecek 20 blok içinde yer alacak dairelerin yapısı hakkında da bilgi verdi; “Bu 20 bloğun 8’indeki daireler 2+1 oturuma sahip brüt 90 ile 105 metrekare arası olacak. Kalan 12 bloktan 6’sı da dükkân+bodrum+zemin+3 kat olacak. Geri kalan bloklar ise bodrum+zemin+5 kattan oluşacak. Bunlar da 3+1 oturuma sahip olup oturumları brüt 143 metrekare olacak. Ayrıca her bloğun kendine ait otoparkı olacak” dedi. Projede; bölgede yaşayan insanların örf, adet ve günlük yaşamlarını sürdürebilecekleri donatılar da olacağına dikkat çeken Başkan Gültak, “Bu farklılıklardan bir tanesi de burada yaşayan insanlarımızın vazgeçilmezi olan lezzetli tandır ekmekleridir. Kadınların, tandır ekmeklerini yapabilmeleri için burada ayrıca yer ayıracağız” diye konuştu.

“Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallelerinde de çalışmalar başlayacak”

Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallelerinde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Gültak, “İki gün önce Ankara’da idim. TOKİ Başkanımız ve üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptım. Yakın tarihte Barış ve Bahçe mahallelerimizde de 400 küsür konutluk kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz.

Vatandaşlarımızla görüşeceğiz. Yakın tarihte bu 2 mahallemizde de fiili olarak çalışmalara başlayacağız. Ayrıca riskli alan ilan edilen Turgut Reis mahallemiz de Çevre Bakanlığımız tarafından kısa vadede ele alınacak. Bu mahallemizin projeleri hazır ve Bakanlığımız bu mahallemizi de komple değiştirip yenileyecek. Yıllar sonra bu ana arterlerde daha yaşanılabilir, düzenli, konforlu, parkları ve oyun alanlarıyla, gencinden yaşlısına herkesin yaşayabileceği bir kent ve mahalleler oluşturacağız” şeklinde konuştu.

“Mersin Millet Bahçesi, 29 Ekim’de hizmete açılacak”

Son olarak Millet Bahçesi’nde devam eden çalışmaların seyri hakkında da bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Mersin’de bir ilk daha gerçekleşiyor, 140 dönüm üzerinde yükselecek millet bahçesini inşa ediyoruz. Pandemiye rağmen, 3 etapta başlayan çalışmalar hızla sürüyor. Allah nasip ederse, 29 Ekim’de Mersin’in Millet Bahçesini hizmete açıyoruz.

Sadece 2 yıl içinde, Mersin ve Akdeniz’de hiç kimsenin inanamayacağı bir değişim ve dönüşüme imza atacağız. Bu nedenle, öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Mersin ve Akdeniz için her türlü maddi ve manevi desteklerini sunmaktadır. Ayrıca Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a; şehrimizin abisi olan Sayın Lütfi Elvan Bakanımıza, Milletvekillerimize, TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut ve kurum personeline teşekkür ediyorum.”

 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz