Güncel Haberleri Tümü

“Bu Taksi İlaçlanmıştır“

 Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, İçişleri Bakanlığının genelgelerine uyarak ticari araçların periyodik ilaçlanmasını sağlamak amacı ile oda bünyesinde ilaçlama sistemi kurdu. Bundan böyle ticari taksi sahipleri hiçbir ücret ödemeden taksilerini her hafta ilaçlatacak ve “bu taksi ilaçlanmıştır” resmi belgesi de alabilecek.
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İçişleri Bakanlığının ticari araçların sık, sık ilaçlanması konusunda gösterdiği hassasiyeti dikkate aldık ve oda bünyesinde İstanbul’dan TSE standardında ozon ve kimyasal ilaçlama yapabilen kendi ilaçlama sistemimizi oluşturduk.
Bunda öncelikli amacımız, Mersin’de halkımızın daha sağlıklı araçlarda seyahat etmelerini sağlamak, zor günler geçiren taksici esnafımızı da ilaçlama ücretlerinden kurtarmaktır.
Ayrıca önemsediğimiz diğer bir konu ise,  son günlerde sayıları oldukça artan bazı vasıfsız ilaçlamacıların çok düşük ücretle standart dışı yaptıkları ilaçlamanın endişesini yaşamamız ve yine ilaçlama yapılmadan yine çok küçük para karşılığında “bu araç ilaçlanmıştır” belgesini verdiklerini tespit etmemizdendir.
Krona salgınının sürmesi ihtimali ve ciddiyeti karşısında bu ilaçlama işinin sık aralıklarla da yapılacağı için taksici esnafımızı bu sıkıntılı günlerde karınca-kararınca misali sık yapmak zorunda kalacağı ödemeden de kurtarmış olacağız” dedi.
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası odaya kazandırılan ilaçlama cihazlarını kullanmaları için eğitimden geçirilen iki kişiyide kadrosna kattı. Başkan Sarı, Ticari araçların ilaçlammasından sonra taksi duraklarınında aralıklarla ilaçlanacağını belirtti.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz