Güncel Haberleri Tümü

Mersin'de Şehirlerarası Seyahat Edebilme Şartları

 Mersin Valiliği,yayınladığı yazılı açıklamada,"Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi Koronavirüs (Covid-19) virüs salgının yayılmasının engellenmesi için sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlaması amacıyla, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri izne bağlanmıştır.

Buna göre:

1- Özel araçlarla seyahat edecekler için bir sınırlama/yasak yoktur. Ancak ilimize giriş yapan özel araç yolucuları hakkında aşağıda 7 inci maddede belirtilen usuller uygulanacaktır.

2- Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak;

a) Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen,

b) Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar,

c) Özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımız "Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi" ile yolculuğa çıkacaklardır.

3- Başvurular:

a) Mersin’de OTOGAR’da, ilçelerde ise OTOGAR veya kaymakamlıklarca belirlenen bürolarda oluşturulan Seyahat İzin Kurulu Bürosu’na,

b) Bu işlemler için tahsis edilen Alo 199 Çağrı Merkezine, c) İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Sistemi üzerinden talepler alınacaktır. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından izin belgesi düzenlenecektir.

4- 65 yaşından büyükler ise bulunduğu ilçede bağlı olduğu karakola veya 112, 155 veya 156 çağrı telefonlarına başvurarak “Seyahat İzin Belgesi” talebinde bulunacak, ilçe karakolu tarafından ancak belge verildiği takdirde sokağa çıkabileceklerdir. Talebe göre kaymakamlıkça uygun görüldüğü takdirde karakol tarafından "Şehirlerarası Otobüs/Uçak Seyahat İzin Belgesi" düzenlenecektir.

5- Süreç boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklanmıştır.

6- Otobüsle yolculuk yapacak vatandaşların telefonları, gidecekleri yerlerdeki adreslerini belirtilen yolcu listeleri gidilecek ildeki Valiliğe bildirilecektir.

7- İlimize giriş yapan otobüs yolucuları ile özel araçla gelenlerin il girişlerinde sağlık kontrolleri gerçekleştirilecektir.

Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacaklardır. Karantinaya alınmayanlar arasında 14 gün süreyle gözlem altında kalmaları gereken vatandaşlara evlerinde kalmaları hususu tebliğ edilecek ve uyulup uyulmadığı kolluk birimleri ve muhtarlar tarafından sürekli kontrol edilecektir.

Uçak Seyahat İzin Belgesi Havayolu ile düzenlenecek uçuşlarda da yolcular Seyahat İzin Belgesi olmadan seyahat edemeyecektir. Hava yolu firmaları da seyahat izin belgesi olmayan vatandaşlara bilet satışı yapmayacak ve uçak ile seyahat etmelerine kesinlikle izin vermeyeceklerdir.

İstisnai olarak: temel insani ihtiyaçların üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yer aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler, taleplerinin ilgili uygun görülmesi halinde şehirlerarası seyahat edebileceklerdir.

Hizmetinin/görevinin devamına ihtiyaç duyulan üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin görevleri çerçevesinde seyahat etmelerinde kısıtlama bulunmamaktadır.

Başvurular yukarıda 2 ve 3 üncü maddede belirtilen usullerden biri ile yapılacaktır. Seyahat izin belgesi taleplerinin sonucu, bireysel başvurularda elden verilecek, telefon ve elektronik başvuruların sonuçları vatandaşlara eposta, mesaj veya telefonla bildirilecektir.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz