Gündem Haberleri Tümü

Başkan Tarhandan anlamlı destek Onkoloji melekleri için zeytin ağacı diktiler

 Mersin Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören ve tedavi görürken yaşamını yitiren çocuklar için Tece’de Zeytin Koruluğu oluşturuldu.

Mezitli Belediyesi ve El Ele Yardım Grubu’nun birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, minikler unutulmaz bir gün geçirdiler.

El Ele ailesi bir projeye daha imza attı.  Onkoloji hastası çocuklar, aileleri, otizmli, ortopedik engelliler ve kırsal kesimde yaşayan çocukların yansıra Roman çocuklarını bir arada buluşturan, hüzün ve sevincin bir arada yaşandığı etkinlikte, çocuklar büyüklere örnek oldu.

Etkinlik öncesi Mersin Klasik Otomobilciler Derneği, çocuklara şehir turu yaptırdı ve ardından minikler yürekler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşadılar. Müzikler eşliğinde dans edip şarkı söyleyen minikler aileleriyle birlikte uçurtma uçurdular.

Bol bol sürprizlere sahne olan etkinlikte, bu özel günlerini onkoloji hastaları ile geçiren gelin damat oldu. Gelinlik ve damatlıkla etkinliğe gelen genç çift, hasta çocuklar ve ailelerine moral oldular.

Daha sonra ağaç dikilmesi için alana geçildi.

Onkoloji tedavisi görürken yaşamını yitiren minik melekler için ağaç diken esnasında aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ailelerin acısına ortak oldu.

ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

El Ele Ailesi adına konuşan Esra Alkan Uysal, her yaştan, her kesimden insanın bir arada mutlu şekilde yaşaması ve ihtiyaç duyduğu anda sıcak bir ele kavuşması amacıyla çalıştıklarını söyledi. Tüm ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya, çocukların yüzlerini güldürmeye bundan sonra da devam edeceklerini ifade eden Uysal, “Bugün onkoloji tedavisi görürken yaşamını yitiren meleklerimiz ve halen tedavi gören çocuklarımız adına zeytin ağacı dikiyoruz. El ele Ailesi gönüllülerinin temin ettikleri bu ağaçlara 15 çocuğumuzun ismini verdik. İnsanlığın zeytinle yeniden doğduğu ve ölümsüzlüğü sembolize ettiği için zeytin ağacını tercih ettik. Zeytin ağacı akıl ve zaferin, zeytin dalı barışın sembolüdür. Bugün hem hüzünlü hem de gururluyuz. Çocuklarımızla uçurtma uçururken meleklerini yitirmiş ailelerimizin acısını azaltmaya çalışacağız. Bu ortamı sağlayan tüm gizli kahramanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

98 YIL ÖNCE VERİLEN HAK

Türkiye’nin her şehrinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığını ancak Tece’de gerçekleştirilen bu etkinliğin hepsinden daha farklı ve anlamlı olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Atatürk’ten önce nüfusumuzun yüzde 95’i köylüydü. Bir o kadarı da okuma yazma bilmiyordu. Kimse çocuk olduğunun farkında değildi o zamanlar. Günümüzde çocuklarımız çocuk olduklarının farkına varmaya başladı. 98 yıl önce verilen halkın egemenliği hakkı yol edilmek istenmektedir. Atatürk, bizim yüreğimiz, her şeyimiz olan çocuklar için bu bayramı hediye etmişti. Bu denli iyi bir amaç için bir araya gelmiş insanların çocuklarımızın bu bayramının ve özgür biçimde yaşamalarının ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğine eminim” diye konuştu.

 

 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz