Spor Haberleri Tümü

Tarsus Sokaklarında Maraton Heyecanı

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarsus Yarı Maratonu koşuldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burnahettin Kocamaz’ın da halk koşusuna katıldığı maratonda,  Kenyalı atlet Hillary Kipchumba 1 saat 3 dakika 26 saniye ile birinci olurken, Etiyopyalı atlet Tilahun Abebaw Nigussie 1 saat 4 dakika 4 saniye ile ikinci, Kenyalı atlet Wangechi Jameson Kabuku 1 saat 4 dakika 21 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

Tarsus Yarı Maratonu’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve meclis üyeleri start noktasında yerini aldı.

Tarsus Şehir Stadı arkası Kültür Sanat Sokağı’ndan başlayan maratona yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Tarsus sokaklarında spor rüzgarlarının estiği yarı maraton, 21 Kilometre Yarı Maraton, 5 Kilometre Halk Koşusu ve Minik Adımlar Çocuk Koşusu kategorilerinde gerçekleşti.

Kadınlar da ise Kenyalı atlet Daisy Jeptoo Kimeli  1 saat 11 dakika 51 saniyelik derecesi ile 1'inci, Kenyalı atlet Cynthıa Chepchırchır Kosgei 1 saat 12 dakika 16 saniyelik derecesi ile 2’nci, Etiyopyalı atley Habela Genet Abdurkadir 1 saat 13 dakika 36 saniyelik  derecesi ile 3’üncü oldu.

Türk kadın atletlerden Nursel Karataş 1 saat 18 dakika 24 saniye ile birinci, Sebahat Akpınar 1 saat 19 dakika 41 saniye ile ikinci, Emine Hatun Tuna  1 saat 21 dakika 8 saniye ile üçüncülüğü göğüsledi.

 

“Spor birlşetirir, kaynaştırır, centilmenliğe yöneltir”

 

Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde Tarsus Yarı Maratonu’nu başlatan Başkan Kocamaz,  mimarı olduğu yarı maratonun 12.’sinin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “Mersin ve Tarsus için gerçekten çok büyük hareketlilik getiren bir etkinlik. Tarsus’un tanıtımı açısından oldukça önemliydi. Maratonun başlaması fikri 2000 yılında ortaya çıktı. Biz bu maratonun intikaya uğramasını istemiyoruz. Zaman zaman bazı aksaklıklar oldu ama ilçe belediyesinin tek başına bu maratonu yapması zor. Bazen aksadı ama tekrar başlaması için gayret ettik. Geçen yıl Trabzon’a gittiğimde bir hanımefendi yanıma gelip Tarsus yarı maratonunun yeniden olmasını istediğini söyledi. Halkımız da istiyordu. Yarı maratonlar arasında Türkiye’de bir numarada bu maraton var. Onun için atletler bu yarışı iple çekiyorlardı. Atletler bizi arayarak her zaman teşekkürlerini de iletiyorlar. Biz sporun her türlüsüne destek veriyoruz. Güreşten tutun, futol, voleybol, boksa varıncaya kadar bir çok branşa destek veriyoruz. Maraton da bunlardan sadece bir tanesi. Spor insanları birlşetirir, kaynaştırır, centilmenliğe yöneltir. Onun için spor organizasyonlarına çok önem veriyoruz” dedi.

 

“Mersin’de insanları birleştirmenin en kolay yolu spor”

 

 Demografik yapısı oldukça farklı olan bir ilde vatandaşları birleştirmenin ve kaynaştırmanın yolunun spor olduğunu sözlerine ekleyen ve bundan sonraki süreçte sportif faaliyetleri sürdüreceklerini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin’de insanları birleştirmenin en kolay yolu spor. İnsanların tüm farklılıklarına rağmen sporun birleştirici özelliği var.  Biz sporu seviyoruz. Gençlerimizin de spora yönlenmesini istiyoruz. Özellikle gençlerimizin son dönemlerde uyuşturucu batağına sürüklenişi var. Spor yapan gençler o tür olumsuz olaylardan uzak dururlar. Hem kendi sağlıklarını korumaya hem de insanlık adına birlik ve beraberliğe yönelirler. Onun için çok önemli bir etkinlik. Bizde görevde olduğumuz sürece sonuna kadar bu tür etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Tabi ki sponsorların desteği ile bu iş büyür. Biz bu işi başlatıyoruz ama sonuna kadar bu dünyada kalacak değiliz. Bunların artık kurumsal hale gelmesi lazım. Bizim gibi yöneticiler olsun olmasın bu faaliyetlerin sürdürülmesi gerekiyor. Bölgemiz, insanlarımız ve kentimizin geleceği açısından sürdürülmesi gerekiyor. Onun için diyoruz ki halkımız bu işi sahiplensin” şeklinde konuştu.

 

Maratonun tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerini ve madalyalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyelerinin elinden aldı.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz