Yaşam Haberleri Tümü

MERTİD ARALIK AYI TOPLANSINI ÜNLÜSELEKTE YAPTI

 MERTİD Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Ünlüselek’in sahibi olduğu Ünlüselek Turistik tesislerinde yapılan toplantıya, Dernek Başkanı iş adamı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda otel sahibi ve seyahat acentesi yetkilisi katıldı.

Yemekli toplantının açış konuşmasını yapan MERTİD Yönetim Kurulu Üyesi Uzay  Ünlüselek,

Bölgenin ve özellikle Anamur’un kültürel ve turizm alanında gelişmesine her türlü katkıyı sağlamaya çalıştıklarını belirterek,  ‘Anamur bölgesini sadece iç turizme değil, dünya turizmine açmak Ünlüselek ailesi olarak en büyük emelimiz’  diyerek, Mersin ve Mersin Bölgesinin Turizm alanında tanıtımı için çaba gösteren turizm işletmecilerine, Dernek Başkanı Hamit İzol’un şahsında teşekkür etti.

MERTİD Başkanı Hamit İzol da yaptığı konuşmada,’Bizlere  düşen bölgemizin turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak. Bu kapsamda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 
Mersin’in geleceği  turizm alanındadır. Kalkınmış  ülkeler,gelişmiş  tarıma paralel olarak  turimde de ilerlemişlerdir.Turizm  bacasız fabrika olarak  değerlendirmeliyiz. İstihdam  alanının  en fazla olduğu  iş kollarının  başında geliyor.
Bölgemizde turizmin arzu edilen noktaya gelebilmesi için, Mülki amirler, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri görüş alışverişleri yaparak, bu konuda atılacak adımları birlikte atmalıdır.’dedi.
Anamur, Aydıncık ve  Bozyazı ilçelerinin  tarım sektöründe  olduğu  gibi turizm sektöründe de  bölgenin yıldızı  olacağına  dikkat çeken  İzol,’ Anamur-Mersin, Anamur-Gazipaşa  karayolunun  tamamlanması ile birlikte  bölge  turizmcilerin, yatırım yapmak için  birbirleri ile yarış edeceği  konuma  gelecek. Bölge halkından isteğimiz bir toprak satmamaları.’dedi.
Toplantıya Ünlüselek ailesinin davetlisi olarak katılan iş adamı Varol Günay ise, Anamur’da tarım  sektörünün  önemine vurgu yaparak,  tarım sektörüne paralel  olarak  turizm sektörünün de  gelişmesinin,  istihdam açısından  önemine dikkat çekti.
Havacılık ekstrem  sporları  kulübü başkanı  Halil Ünlüselek de,kum,deniz ve güneşin  turizm için  yeterli olmadığını,alternatif  turizm için  projeler üreterek, hayata  geçirilmesi gerektiğini  söyledi.
Sabah  Gazetesi  temsilcisi  Kamil Cömertler  de,  turizm için  tüm argümanlara  sahip olan  Anamur’un gelecekte,  birçok turizm  bölgesinden  daha önde olacağını  belirterek’  Anamur iskelesinin ve  karayollarının  tamamlanması ile  birlikte Anamur Mersin bölgesinin  en önemli  turizm  cenneti  olacak. En yakın komşumuz olan Kıbrıs’lı yatırımcıların da gözünü Anamur’a çevirdiğini biliyoruz. ‘  şeklinde konuştu.

Konuşmalara katıldığını belirten MERTİD Başkanı Hamit İzol’  Anamur Akdeniz bölgesinin en bakir yerlerinden. Bölge havaalanı ve Mersin-Antalya kara yolunun bitmesi ile birlikte turizmin merkezi olacak.’ Diyerek, Uzay ve Halil  Ünlüselek’in şahsında  tüm çalışanlara teşekkür etti.
Konuşmaların  ardından  Uzay Ünlüselek,  Dernek başkanı Hamit İzol’a, plaket vererek bölge turizmine sunduğu  katkı  nedeniyle teşekkür etti.

Hasan Doludeniz’in şarkılarına eşlik eden MERTİD üyeleri, Halk Eğitimi Merkezi  El sanatları  hocası  Selma Demir’in  hint  oyununu ilgi ile  izlediler, gecenin  sonunda ise Ünlüselek  çalışanlarıyla günün anısına  fotoğraf  çektirdiler.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz