Ekonomi Haberleri Tümü

MERSİN BEKLENTİ İÇERİSİNDE


Mersin – Adana Devlet Yolu Projesi kapsamında Liman, Hal ve Bekirde Köprülü Kavşaklarının temeli atıldı. 60,7 km’lik projenin ilk etapta 7,7 km’sinin yapılması ile liman ve serbest bölgeden gerçekleşecek ticarete hız kazandıracak ulusal ve uluslararası bağlantılarımız güçlenecek.
Proje tamamlandığında 2x2 şeritli bölünmüş yoldaki trafik yoğunluğu rahatlatılacak. Proje 11 adet köprülü kavşak, 5 adet otoyol bağlantı yolu entegre köprülü kavşağı, 9 adet dere köprüsü ve 12 adet hemzemin kavşak ile bölünmüş yolun yanında 2 şeritli kuzey ve güney toplayıcı yolla birlikte 8 şeritli olarak tasarlandı. Projenin toplam bedeli ise 120 milyon TL. Projenin 7,7 km’sini kapsayan ilk etabının tamamlanma süresi ise 2017 yılsonu olarak belirlendi.
Törende Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın Mersin’e müjdeleri de oldu. Çukurova Bölgesel Havalimanı için altyapı ihalesi Devlet Hava Meydanları Yönetim Kurulu tarafından 218 milyon TL’lik bedelle onaylandı. 
Taşucu Limanı kısa sürede aktif hale getirilecek 
Karayolları yatırımları devam ediyor. Akdeniz Sahil Yolu’nun Gazipaşa da dahil olmak üzere tüm aşamalarının ihalesi tamamlandı. 
Tarsus OSB Bağlantısı 11.3 km’lik yol 1300 metrelik tüneli de dahil olmak üzere proje ihalesi yapıldı. Çalışmalarına başlandı. Çeşmeli Taşucu Otoban ihalesi 2016 sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz