Ekonomi Haberleri Tümü

5 Kıta’dan Arbel A.Ş Tesislerine Geldiler..

 Dünya Bakliyat Konfederasyonu İzmir Kongresine katılan 5 Kıtadan 40 kişilik üst düzey yöneticiler toplantı sonrası merkezi Mersin’de bulunan Arbel A.Ş yi ziyaret etti.

ABD, Kanada, İngiltere, Hollanda, Çin, Güney Afrika, Avusturya, ve Hindistan’dan gelen heyet iki gün boyunca Mersin’de ağırlandı. Arbel A.Ş’nin tesislerinde incelemelerde bulunan ve bilgiler alan heyet  24 Mayıs’ta Mersin’den ayrıldı.

Arbel A.Ş ‘de üretimden sevkiyata kadar olan süreci izleme imkanı bulan heyet  yeni üretim hatları ve teknolojileri konusunda da bilgi aldı. Arbel A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Arslan yaptığı sunumda  inovatif ürünler, yeni teknolojiler ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Arbel Grubu’nu da bünyesinde barındıran AGT Food And Ingredients’in 2 yıl önce Kanada’da 30 milyon dolarlık bir yatırımla Ar-Ge merkezi kurduğunu söyleyen Arslan şu bilgileri verdi;

Bu merkezde baklagilden vitamin içeren gıda katkı maddeleri üretiliyor. İngredients adı verilen bu katkı maddeleri dünyada ilk defa bakliyattan üretildi. Bu ürünü Türk bilim adamı Mehmet Tülbek ile gerçekleştirdik. Bu ürünler vitamin içeriyor yani sağlıkla dostlar.

Toplantı sonrası Kanada’daki merkezde geliştirilen mercimek ve nohuttan üretilen makarnaların tadımını yapan ekip yine dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Arbella Makarna üzüm çekirdekli makarnaları da tatma imkanı buldu.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz