Yaşam Haberleri Tümü

Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması ödülleri


Aralık 2015’te sonuçlanan Arbella Makarna 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni, Forum Mersin alışveriş merkezi Atıf Yılmaz Meydanı’nda yapıldı. Uluslararası Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu (FIAP), Uluslararası Basın Birliği (UPI) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ile düzenlenen, ‘Yemeğini Paylaşmak’, ‘Anne-Çocuk Sevgisi’ ve ‘Serbest’ kategorilerinde 46 farklı ülkeden 844 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının 6 bin 3 fotoğrafla katıldığı yarışmanın ödül töreni, Mersin iş dünyasını da bir araya getirdi. Arbella Makarna Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan’ın ev sahipliği yaptığı törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ile çok sayıda iş adamı katıldı.
Dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform niteliği kazanan ve her geçen yıl büyüyerek uluslararası alanda üst sıralara yerleşen yarışmada, Vietnam, Hindistan, Tayvan, Rusya, Çin, İran ve Polonya gibi 46 farklı ülkeden birbirinden özel fotoğraf kareleri arasından seçilen 201 eser de ödül töreninin yapıldığı alanda sergilenerek, Mersinlilerin beğenisine sunuldu.
“YARIŞMAMIZ, DÜNYANIN EN BÜYÜK FOTOĞRAF YARIŞMALARI ARASINA GİRDİ”
Para ödüllerinin yanı sıra FIAP ve UPI’dan toplam 6’şar altın, gümüş ve bronz madalya, 36 mansiyon ve 201 sergileme ödülünün verildiği yarışmanın ödül töreninde konuşan Arbella Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, bu yarışmayı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sanata destek vermek amacıyla düzenlediklerini söyledi. 5’incisini düzenledikleri Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın artık dünyanın sayılı ve en büyük fotoğraf yarışmaları arasına girdiğini belirten Arslan, dünyanın en büyük fotoğraf yarışmalarından birinin sergisini açmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını vurguladı. Arslan, “5’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışmamız Aralık 2015’’in sonunda sonuçlandı. Bu yarışmaya 46 ülke 844 fotoğraf sanatçısı katıldı ve 6 bin 3 fotoğraf gönderildi. FIAP, UPI ve TSFS gi.i üç büyük kurumun desteğiyle yapılıyor bu yarışma. Yarışma tamamlandıktan sonra Mersin’de hazırlıklara başladık, fotoğrafları bastık ve albüm haline getirdik. Bu albüm çok değerlidir, sanat eserleriyle dolu bir albüm oldu. Dileyen herkese dağıtacağız albümü. Bugün de burada fotoğrafların sergisini açıyoruz ve ödülleri dağıtacağız. Çok güzel ve çok değişik fotoğraflar var. Mersinlilerin bu sergiyi gezmesini isterim" dedi.
Konuşmaların ardından, dereceye giren ve törene katılan fotoğraf sanatçılarına ödülleri verildi.
YARIŞMADA ÖDÜL ALAN SANATÇILAR
Yarışmada, Yemeğini Paylaşmak kategorisinde İranlı sanatçı Afshin Azarian FIAP Altın Madalya, Bangladeşli sanatçı Muhammad Mostafigur R. Mamun da UPİ Altın Madalya ödülünü kazanmıştı. Anne-Çocuk Sevgisi kategorisinde ise Çinli sanatçı Hong Li FIAP Altın Madalya, İranlı sanatçı Asghar Besharati de UPI Altın Madalya ödülüne layık görülmüştü. Serbest kategorisinde de İspanya’dan Manu Barreiro Rodrıquez FIAP Altın Madalya, Hırvatistan’dan Petar Sabol ise UPİ Altın Madalya ödülü almıştı.
Öte yandan, Çinli sanatçı Hong Li, FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü’nün de sahibi olurken, Arbella Özel Ödülü Hırvatistanlı Petar Sabol’a, TFSF Özel Ödülü de Vietnamlı Tuy Tran Van’a gitmişti.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz