Ekonomi Haberleri Tümü

Canan Sunay, TURAB’ın ilk Kadın Genel Başkanı

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) hafta sonunda 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Tek liste ile gidilen 8. Genel Kurul’daki seçimde önceki dönem Genel Sekreteri Canan Sunay, TURAB’ın ilk kadın Genel Başkanı seçildi.

Canan Sunay TURAB’ın ilk kadın Genel Başkanı sıfatını taşımakta olup bu konuda sivil toplum örgütlerinde ve kuruluşlarında daha fazla kadın yöneticin bulunmasının bir yeni örneği olarak tarihe tanıklık etmektedir.

Genel Kurul’daki konuşmasında 2003 yılından bu yana faaliyette bulunan TURAB’ın kurucu üyelerine teşekkür ederek başlayan Canan Sunay, derneklerinin misyon ve vizyonu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

TURAB İLE 29 ÜLKE EL ELE TURAB’ın, 500 yılı aşkın bir zamandır insanlarının iç içe ve beraber yaşadığı Türk-Arap ülkelerine mensup iş adamlarını bir çatı altında bir araya getirmeyi hedefleyen ve ‘TURAB ile 29 ülke El Ele’ ilkesi ışığında üstün bir fikir beraberliği oluşturmayı temel ilke edinen büyük bir Sivil Toplum Örgütü olduğunu ifade eden Sunay, “Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği’nin vizyonu, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" söylevlerinin ruhu, ışığı ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının ilkeleri kapsamında; Türkiye Cumhuriyeti ve Arap ülkeleri arasındaki ticari, kültürel, sosyal yakınlaşmayı sağlamak,ve hali hazırda bulunan derin kardeşlik bağlarını güçlendirmeye katkıda bulunacak çalışmaları, kişiler, kamu ve özel kuruluşlarla birlikte yada tek başına yürütme olarak özetleyebiliriz. TURAB bu vizyona bağlı olarak halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’bağlı bir yasal kuruluş olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEIK)’in Resmi Kurucu üyeleri arasında yer almanın onurunu taşımaktadır” dedi.

 

Hedef AFRİKA VE KÖRFEZ ÜLKELERİ İş adamlarının işletmelerini büyütürken, ülkelerini de büyüttüğünü söyleyen Sunay, “Bizler sadece kendimiz için değil, ülkemiz ve milletimiz için çalışmayı da hedef edinmiş kişileriz. Böyle başarıya ulaşırız. Dünya ve ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Piyasalar hergün çalkantı içinde ve dünya ekonomisindeki belirsizlik halen devam ediyor ve coğrafyamızda terör olayları hergün katlanarak sürüyor. Millet olarak birliğimizi koruduğumuz müddetçe her türlü zorluğu yenebiliriz. Bu manada ülkemizin çevre ülkeleri ile olan bağlarını güçlendirmesi gerekmektedir. Önümüzdeki 2 yıllık dönemde, TURAB’ın hedefindeki Afrika ülkeleri ve Körfez Ülkelerine ticaretimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmaktır. Bu dönemde bana ve ekibime güvenen başta Genel Başkanımız Emin Ucuz ve tüm üyelere teşekkürümü sunuyor, üstlendiğimiz bu ağır görevi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmamasını diliyorum” şeklinde konuştu. İzmir Şube Başkanı ve üye heyeti ile, İstanbul , Ankara ve Gaziantep’ten üyelerin katılımı ile Mersin Navona Otel salonlarında gerçekleştirilen Genel kurula Mersin’de iş dünyası ,Odalar ve Ticaret borsalar ve MEP üyesi ; SİAD Başkan ve temsilcileri ve basın temsilcileri yer aldı.

Genel Başkan Canan Sunay’ın konuşmasının ardından son iki dönemde Genel Başkanlık yapan Emin Ucuz’a ve Önceki dönem yüksek istişare konseyi başkanı Hasan ŞEMSİ'ye hizmetleri anısına plaket takdim edildi.

Sayın Emin Ucuz da yeni dönemde Sunay ve ekibine güvendiklerini ve önemli bir görevi üstlendiklerini ve bu görevi de başarı ile yerine getireceklerine olan inancını ifade etti.

Plaket töreninden sonra ise önceki dönem Yönetim kurulu üyeleri olarak TURAB’a emeği geçen; Numan Olcar, Zafer Emirel, Sedat Kutlu, Servet Camurdaş, Ali Öztürk, Hüsamettin Memiş ve dernek müdürü Vahap Kokulu’ ya teşekkür belgesi verildi.

Genel Kurula verilen bir önerge oybirliği ile kabul edilerek TURAB kurucu üye Sedat Kutlu’ya TURAB Onursal Başkanı ünvanı verildi

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz