Ekonomi Haberleri Tümü

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Dzhunusov Çakacak’a Ziyaret

      Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Dzhunusov tarafından Valilik Şeref Defteri’nin imzalamasının ardından makama geçildi.

     Bir dizi iş görüşmesi yapmak üzere Mersin’de bulunduğunu belirten Büyükelçi Dzhunusov, Büyükelçilik görevine getirilmeden önce başbakan yardımcılığı, milletvekilliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini yaptığını, bu nedenle de Mersin’in ne derece önemli sanayi, ticaret ve turizm kenti olduğunu bildiklerini ifade etti.
Vali Çakacak; “ Kardeş Ülke Kırgızistan İle Köklü İlişkilerimiz Var. ”
    Türkiye ile Kırgızistan arasında  köklü bir geçmişe dayanan kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak ise; “ Kardeş ülke Kırgızistan’ın Büyükelçisi’ni ilimizde görmekten ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu gün Kırgızistan’da faaliyet gösteren, aralarında Kırgızistan Fahri Konsolosu Mahmut Arslan’ın da bulunduğu 300’ün üzerinde firma vardır.  Bu tür ziyaretler, ülkelerin başta ekonomik, kültürel ve siyasi olmak üzere her konuda gerçekleştirilen ilişkilerin daha da ileriye gitmesine katkı sağlar. Bu ziyaretin de, iki ülke arasında var olan köklü ilişkilerin daha da geliştirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.     

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz