Kültür Haberleri Tümü

Şehir Tiyatroları İlk Perdesini Açtı

 Tiyatro severlerin büyük ilgi gösterdiği geceye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, Eski Çarıklar Oyunu Yazarı Yahya Akengin ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.


Kurtuluş Savaşı öncesi Milli Mücadele yıllarında Türk halkının açlık ve kıtlık içinde düşmanlara karşı verdiği mücadelenin anlatıldığı oyunda duygusal anlar yaşandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milli mücadelenin anlatıldığı Eski Çarıklar oyunuyla seyirciyi buluşturan başta oyunun yazarı Yahya Akengin olmak üzere oyunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “ Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı öncesi yaşadığı acıyı, düşmanlarla mücadelesini bir kez daha bu özel oyunla hatırlama fırsatı bulduk. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanata önem veriyoruz. Bugün Şehir Tiyatrosu'nun perdesini hep birlikte açtık” dedi.

Başkan Kocamaz, “Bizlere ne mutlu ki Türk milletinin bir ferdiyiz. Bugün bu topraklarda hür ve bağımsız olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ülke kolay kurulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük mücadeleler sonucunda bugün ki haline geldi. Bize düşen görev bir daha bu sıkıntıları yaşmadan, bu topraklar üzerinde birlik, beraberlik içerisinde şanlı Al Bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşamaya devam etmek. Allah bu millete bir daha Kurtuluş mücadelesi verdirmesin” diye konuştu.

Oyunun yazarı Yahya Akengin, oyunda emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularına ve ekibine teşekkür etti.

2015-2016 yılının ilk oyunu olan Eski Çarıklar adlı eser ile seyircisiyle buluşan Şehir Tiyatrosu oyuncularının performanslarıysa sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oyunun yazarı Yahya Akengin’e, oyununun yönetmeni ve oyuncularına çiçek takdim etti.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz