Siyaset Haberleri Tümü

Türker'den 5. parti açıklaması


Seçim çalışmaları kapsamından Düzce İl Teşkilatını ziyaret eden  Türker, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçmişe nazaran çok farklı bir  seçim yaşadığını, erken seçimlerin bir değişime neden olabilecek atmosferde  gerçekleştiğini belirtti. 
 
 "Bu değişim sonucu ya Türkiye yörüngesine oturacak ya da önümüzdeki  yıl mayıs-haziran ayında bir seçim daha yapılacak" diyen Türker, "Yörüngeye  oturabilmesi hatta ikinci ihtimal olan gelecek sene yapılacak seçimde tekrar bir  toparlanmanın, örgütlenmenin yatay olarak sağlanabilmesi için parlamentoya  muhakkak beşinci partinin girmesi ya da gelecek için beşinci bir partinin filiz  vermesi gerekiyor" diye konuştu. 
 
Sayın Devlet Bahçeli aynı düşünceyi dile getirdi ama yorumcular bu  tartışmayı yörüngesinden çıkartmak için milletin AK Parti'nin bölünmesine  götürüldüğünü belirten Türker, "Oysa bu AK Parti'nin bölünmesi üzerine değil, oy  verirken, geçmişte AK Partiyi Türkiye'nin sorunlarını çözecek parti görüp, onun  kadrosu, taraftarı, üyesi olmayanların oylarının AK Parti'ye gitmemesiyle mümkün  olabilir" dedi. 
 
Türkiye'de iktidar değişikliğinin AK Parti'nin oylarının azalmasıyla  olabileceğini savunan Türker, "Türkiye'de beşinci bir partiye ihtiyaç var. DSP,  birikimiyle, kadrosuyla ve deneyimiyle beşinci parti olmaya adaydır" dedi. 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz