Siyaset Haberleri Tümü

Mersin'de Yaşayan Herkes Mersin'nin Asli Unsurudur !


Toroslar Cemevi’nde düzenlenen davete, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Toroslar Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hüseyin Değerli, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vatandaşlarla beraber dualara eşlik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında, “Biz her gittiğimiz yerde şunu söylüyoruz, Mersin’de yaşayan herkes Mersin’in asli unsurudur. Mersinli olarak kendimizi tanıtıp, Mersin ortak paydasında birleşiyoruz. Bizim hiç kimseyle ayrı gayrı bir düşüncemiz olamaz. Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bin küsur yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Geldiğimiz yerlerden de biz bu topraklara beraber geldik. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla bizim her zamankinden daha fazla birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacımız var”ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Kocamaz sözlerine, “Herkes birbirinin eksiğini tamamlamakla yükümlü. Dolayısıyla bizler hiçbir zaman kendimizi sizden ayrı düşünmedik. Bu ülkede birlikte yaşıyorsak,  birbirimize her türlü tahammülü, her türlü anlayışı göstereceğiz.  Hem Mersin’imize, hem de ülkemize sahip çıkacağız. Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Allah hepinizin orucunu kabul etsin” şeklinde devam etti.

 

Toroslar Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Hüseyin Değerli, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Alevilere yönelik verdiği hizmetler sayesinde, ibadetlerini özgür bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz, biz Alevilere,  göreve geldiği ilk günden bu yana hep destek oldu. Bizlere ibadetlerimizi özgürce gerçekleştireceğimiz yeni cemevleri kazandırma konusunda çok önemli adımlar attı. 12 Muharrem orucumuzun yemeğini de bizlere temin etti. Kendisine hizmetleri ve bugün bizimle beraber bu davete katıldığı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz