Teknoloji Haberleri Tümü

Hacker'lar Sonuda Bunuda Yaptılar

Hackerlar, kontrolünü ele geçirdikleri sistemler arasına şimdi de arabaları eklediler.

Hackerlar, gün geçtikçe kendilerini aşmaya başlayan işlere imza atmaya başladılar. Hadi zararlı e-posta göndermelerine ya da kredi kartı bilgilerinin çalınmasına alışmıştık ama bir Jeep’in ele geçirilmesi biraz ağır geldi.

Şöyle düşünün; Jeep’inizle yola çıkmışsınız, güzel bir tatil yapmak istiyorsunuz, aracınızın tüm bakımlarını da yaptırmışsınız ama siz frene basmadan araba aniden duruyor ya da durduk yere radyo açılıyor. (ki bu olay Jeep’in içerisinde bulunanları çok daha ağır etkileyebilir. durduk yere radyo çalıyor, düşünsenize?) Twitter’da güvenlik mühendisi olarak çalışan Charlie Miller ve IOActive’de araç güvenliği yöneticisi Chris Valasek, bir Jeep’in nasıl ele geçirilebileceğini gösterdiler. Bu ikilinin Kaliforniya’da yaptığı deneyde, Wired’da yazar olan Andy Greenberg’e ait olan Jeep’in kontrolü ele geçiriliyor.



Jeep’in içerisine giren ikili, araçtaki kontrol edilebilecek tüm donanımlara hükmederek aracı istedikleri gibi yönlendirdiler. Bunun bir deney olduğunu söyleyen Miller ve Valasek, ABD’de bulunan 400 bin aracın tehlikede olduğuna ve istenilirse uzaktan bu şekilde kolayca kontrol edilebilmesine dikkat çektiklerini belirttiler.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz